Mai 19, 2024
perfil del contractant
Eivissa neta!
Tràmits online

Notícies

Agenda cultural, esportiva i d'activitats

Portal web de l'Ajuntament d'Eivissa

L’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de festes, Ricard Clivillé, han presentat aquest matí el programa de les Festes de la Terra que s’inauguren el diumenge 31 de juliol amb la tradicional desfilada de carros, que enguany com a novetat recorreran el barri de la Marina, seguit de ball pagès i de la trobada d’artesans i oficis al passeig de Vara de Rey i finalitza amb el concert de la Big Band Ciutat d’Eivissa al parc Reina Sofia.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘enguany ja podem dir que recuperem el programa complet, i en especial aquells actes que van quedar suspesos anys anteriors com són la berenada a Puig des Molins el dia 8 d’agost, un dels actes més nostres, més tradicionals d’aquestes festes. El programa de Festes de la Terra d’enguany és molt variat i conjuga la tradició, la modernitat, les activitats esportives, les activitats infantils i les dirigides a la joventut, així com la música que tindrà una gran presència al llarg dels dies de festa’.

Per la seva part, el regidor de Festes, Ricard Clivillé, ha afirmat que és un programa amb molta varietat musical, actes específics per a infants i joventut i, esport per a tota la família i, entre les novetats que inclou, puc destacar l’espectacle sonor i lumínic amb 100 drons que tindrà lloc al passeig de ses Figueretes el 15 d'agost’

El regidor de Festes també ha destacat, la presència de taules de Punts Liles, en coordinació amb la regidoria d’Igualtat,  que comptaran amb informació, sensibilització, atenció i assessorament sobre les agressions sexistes als espais d'oci nocturn.

Els Punts liles estaran instal·lats el dia 3 d'agost a la plaça d’Antoni Albert i Nieto, i al  parc Reina Sofia els dies  5 i 7 d'agost, coincidint amb els concerts. També els dies 13, 14 i 15 a ses Figueretes i durant les festes de platja d'en Bossa i Cas Serres.

Pel que fa a les activitats esportives, el programa inclou més d’una desena d’activitats esportives al llarg de tot el programa. Són proves populars en les que poden participar les famílies.

A destacar en els actes esportius el XXIII Trofeu Popular de Bàsquet Ciutat d’Eivissa a les pistes de Sa Bodega, el Torneig de Pàdel a les pistes des Viver del dia 25 al 30 de juliol. La prova popular per a totes les categories, el VII Aquatlo Ciutat dEivissa a la platja de Figueretes el 31 de juliol. El 3 i 4 d'agost tindrà lloc el Trofeu Festes de la Terra de regates optimist a la platja de Talamanca; el Torneig de les Festes de la Terra de Volei-platja a la platja de sa Punta (ses Figueretes) el 6 i 7 agost; diumenge 7 d'agost la XXXII travessia Popular de Natació de 500 o 2000 metres de recorregut que organitza el Club Natació Eivissa i Trideporte; i el dissabte 13 d'agost II Edició Escacs Festes de la Terra a la plaça de l’historiador Joan Marí Cardona.

D’altra banda,del 30 de juliol al 19 d'agost, dins del actes esportius de celebració del 40 aniversari del patronat d’Esports, es podrà visitar una exposició de cartelleria històrica d'activitats esportives dels darrers 40 anys. La exposició tindrà lloc a sa Nostra Sala, al carrer d’Aragó. 

A més d’aquestes activitats esportives, la música és part essencial del programa de Festes de la Terra.

El dia 30 de juliol hi haurà dos concerts: l’actuació de Sonikete a 3 Jazz Band de Luis Amador i després concert de Flamenco Free Jazz de Diego Amador,  un multiinstrumentista, cantant i compositor que realitza una fusió entre el flamenc i el jazz.

El dilluns 1 d'agost, el ballarí Miguel Barranco oferirà l'espectacle “Visca la vida” un espectacle ple de passió, de flamenc en viu i de dansa espanyola al parc Reina Sofia.

Dimarts dia 2 d’agost, s’ha programat l’espectacle de monòlegs a càrrec de Jose Boto amb humor de l'illa i el Casta amb humor mallorquí i a continuació l'actuació de Patricia Sornosa amb l’espectacle “Desaparezca aqui”. Com ella mateixa el defineix fa un espectacle amb una invitació a les rialles furioses, la reflexió lògica i la sorpresa còmica, amb un llenguatge humorístic descarnat i una actitud iracunda per fer riure fins a  desaparèixer

Dimecres dia 3  d’agost a la plaça d'Antoni Albert i Nieto acull el concert d'Ido Matals band, grup molt conegut de l'illa, que tracten temes locals amb una proposta original i temes propis combinats amb gags d'humor eivissenc.

Dijous dia 4 d’agost arriba el concert de Morning Drivers, grup eivissenc de música indie-rock, que ha estat un motor actiu de la cultura de l'illa des de fa 15 anys.

Divendres dia 5 d’agost tindrà lloc l’acte oficial de lliurament de les Medalles d'Or de la ciutat d'Eivissa al baluard de sant Pere a les 21 hores i que enguany s’atorguen a la directora de teatre Merche Chapí ia la Plataforma Sociosanitària.

En finalitzar l’acte oficial, al parc Reina Sofia, concert de la mítica banda de folk metal,  Mago d'Oz que arriba a Eivissa amb l'espectacle “a l'abordatge”.

El dissabte dia 6 d’agost, la Banda Simfònica d’Eivissa, sota la direcció de Miguel Angel Aguiló, i el Cor Ciutat d’Eivissa, sota la direcció de Miguel San Miguel, oferiran un concert en el que hi participaran  65 músics de la Banda Simfònica i 40 de Cor , al parc Reina Sofia a les 22 hores.

El diumenge dia 7 d’agost s’ha previst un doble concert musical. El primer a càrrec de Pussydonia, grup eivissenc, de rock, punk femení i posteriorment será el torn del grup Dixebra, banda procedent d'Avilés que barreja rock amb diversos gèneres com l'ska o el folk asturià. Serà el diumenge 7 d'agost a les 21 hores al parc Reina Sofia.

El dilluns dia 8 d’agost es celebra l'acte d'homenatge a Guillem de Montgri, processó, missa i la ballada a càrrec de la Federació de colles de Ball Pagès d'Eivissa, a la plaça Espanya i concert ofert per la Banda de Música Ciutat d’Eivissa.

Posteriorment, a les 18.30 hores, tindrà lloc la tradicional berenada as Puig des Molins amb activitats de tir amb arc, tallers infantils i a les 20 hores una gran paella popular.

A les 22 hores, es celebrarà el concert de Xavier Sarria al parc Reina Sofía. Sarrià és membre fundador del grup Obrint Pass i en aquests moments dirigeix una potent banda elèctrica que combina a la perfecció i de manera única i especial, diferents gèneres que van des del reggae, l'ska, passant pel rock i la millor tradició valenciana.

I a les 24 hores, els tradicionals focs artificials, organitzats pel Consell d’Eivissa, llançats des del mur del Port d’Eivissa.

 

El programa de Festes de la Terra també inclou moltes activitats per a infants, tant esperades per les famílies. És un moment en que els infants tenen vacances i més temps per gaudir, i per aixó s’han organitzat diferents espectacles dirigits als més petits de la casa. 

Tots els espectacles infantils es desenvolupen a la plaça Antoni Albert i Nieto amb jocs infantils i tallers els dies 1, 2 i 4 d'agost i amb les actuacions de Cachirulo, Mag Albert i Mag Dantes Jr. El dia 3 d’agost, actuarà al Parc Reina Sofia, la companyia infantil Damaris Gelabert amb l'espectacle “Mou el Cos” amb onze músics a l'escenari amb moltes ganes de fer-vos ballar.

D’altra banda, el dia 12 d'agost dia Internacional de la Joventut hi haurà activitats esportives, rocòdrom i patinatge, al poliesportiu des Viver i una excursió nocturna en caiac.

 

Per finalitzar i coincidint amb les festes del barri de ses Figueretes, el programa inclou un espectacle sonor i lumínic amb 100 drons.

 

Eivissa, 20 de juliol de 2022