Mai 18, 2021

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L’Ajuntament d’Eivissa inicia el pintat de les noves places d’aparcament regulat en zona blava

Zona blavaL’Ajuntament d’Eivissa ha començat amb el pintat de les noves places d’estacionament regulat en zona blava als carrers de Vicent Serra i Orvay, Bisbe González Abarca, Bisbe Abad i Lasierra i carrer d’Extremadura, per tal de mantenir el còmput de places d’aparcament i millorar la mobilitat dins de la zona regulada.

La redistribució de zona blava afecta a 144 places d’aparcament que s’han redistribuït per diferents motius: la col·locació de nous contenidors d'escombraries soterrats, pàrquing de motos i mesures relacionades amb la crisi sanitària provocada pel COVID 19 i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. Amb el pintat de les noves places es mantindran les 3.030 places existents fins ara.

Llegeix més...

Minut de silenci en senyal de rebuig per l'assassinat d'una dona i el seu fill a sa Pobla

Minut de silenciL’Ajuntament d’Eivissa s’ha sumat avui al minut de silenci en senyal de rebuig per l'assassinat ahir d'una dona i el seu fill a sa Pobla, Mallorca.

A les 12 hores regidors, regidores i personal de les dependències municipals s’han concentrat davant les oficines del Consistori a Can Botino i el CETIS.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz ha condemnat rotundament aquests nous assassinats masclistes, els primers a Balears del 2021.

Llegeix més...

La Biblioteca Municipal de Can Ventosa acull la presentació del llibre ‘Ca Nostra’ de Carme Moreno Munar

Carme MorenoLa Biblioteca Municipal d’Eivissa acollirà el pròxim divendres 21 de maig la presentació del llibre ‘Ca Nostra’ de Carme Moreno Munar, publicat per Miquel Costa Editor i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Eivissa. L’acte tendrà lloc a les 20.15 hores, a la sala Jordi Juan Riquer de Can Ventosa.

A la presentació, que anirà a càrrec de la delegada d'Ib3 a Eivissa, Elena Gregori, i hi intervindran, a més de l'autora Carme Moreno, la regidora d'Igualtat i Normalització lingüística, Clàudia Cotaina i l'editor, Miquel Costa.

Llegeix més...

Policia Local i Policia Nacional aixequen 103 actes per incompliment de la normativa sanitària durant els darrers 4 dies

Policia LocalLa Policia Local d’Eivissa i la Policia Nacional han aixecat des del divendres i fins ahir dilluns un total de 103 actes per incomplir amb la normativa sanitària establerta per fer front a la COVID-19.

La majoria de les infraccions han estat per infringir les restriccions de mobilitat en horari nocturn (entre les 23.00 i les 06.00 hores), 61 actes en total. A més, els agents també han interposat 41 actes per no fer ús de la mascareta.

Llegeix més...

Homenatge a les primeres dones policies locals del municipi d'Eivissa

Dones policiaL’Ajuntament d’Eivissa ha homenatjat avui a les primeres dones policies locals del municipi, Josefa Martín Benítez, que s’incorporava al cos l’any 1977, Rosalía Rodrigo Prieto que ho feia a 1980 i Mercedes Martín Benítez que es va incorporar l’any 1981.

A l’acte, que ha tingut lloc al Mirador de la plaça d’Espanya a Dalt Vila, han assistit l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz; la regidora de Policia, Rosa Rubio; la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina i el cap de Policia Local d’Eivissa, Fermín Cárcel. També han estat presents el portaveu del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament d’Eivissa, José Vicente Marí Bosó; el portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, José Luis Rodríguez Poblador; la directora General de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Isabel Castro; el director insular de l’AGE a les Pitiüses, Enrique Sánchez i
representants dels diferents Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a l’illa d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz ha donat l’enhorabona a les tres policies per aquest reconeixement. ‘Vosaltres vàreu ser les primeres, les pioneres, les que vau obrir camí i estic segur que vàreu haver de viure i lluitar per aconseguir el respecte en un moment social complicat. Per això vosaltres sou una autèntica lliçó de vida i exemple en igualtat per a tots i totes’. Així mateix ha assenyalat que ‘encara queda molta feina per fer. Hem de continuar amb aquesta lluita, trencant els sostres de vidre que frenen els ascensos de les dones en l’ocupació de llocs de responsabilitat als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat’.

Les primeres incorporades a la Policia Local a Espanya es van incorporar fa 50 anys a Córdoba, el primer municipi que va convocar places per a dones a la Policia Local. A Eivissa, la primera dona es va incorporar a 1977. Actualment a la plantilla de la Policia Local d’Eivissa hi ha 13 dones d’un total de 91 efectius, el que representa un 14,2%. Unes xifres que situen a Eivissa per damunt d’altres Cossos i Forces de Seguretat.

{fastsocialshare}

Notícies Ecrea
Nombre d`articles:
16