Mai 20, 2024
perfil del contractant
Eivissa neta!
Tràmits online

Notícies

Agenda cultural, esportiva i d'activitats

Portal web de l'Ajuntament d'Eivissa

Primera hora del Ple ordinari:


Segona hora del Ple ordinari:



Tercera hora del Ple ordinari:



Can BotinoEl Ple de l'Ajuntament d'Eivissa ha acordat avui, amb els vots a favor de l'equip de govern i de Nova Alternativa i en contra dels grups del PSOE-Pacte i Eivissa pel Canvi, retirar l'expedient de contractació per a la gestió del servei públic de neteja de l'espai públic i la recollida de residus del municipi.

La mesura, proposada per l'equip de govern, es porta a terme "pels vicis de nul·litat irreparable que conté el plec de condicions", l'expedient de contractació es va aprovar en sessió plenària el 18 de maig de 2011, només quatre dies abans de la celebració de les eleccions municipals i autonòmiques.

En concret i segons ha explicat l'alcaldessa, Marienna Sánchez-Jáuregui, el plec no tenia avantprojecte d'obres i d'un preceptiu informe econòmic d'avaluació de riscos del contracte. Davant aquesta situació, la primera edil ha lamentat que l'anterior Executiu del PSOE-Eivissa pel Canvi gastés "60.000 euros públics en un plec il·legal que no donarà cap servei".

Després de la retirada, proposta en base informes dels Serveis Jurídics del Consistori, la Corporació municipal elaborarà, seguint els tràmits preceptius i legals però amb la major celeritat possible, un altre plec que incorpori tot el necessari per convertir Eivissa en una de les ciutats més netes del país.

RESULTATS
En aquest sentit, des de l'equip de govern han remarcat que, mitjançant el nou plec, l'equip de govern exigirà resultats a la companyia que finalment acabi gestionant el servei de neteja de la ciutat. Unes metes que, de no arribar, podran donar lloc a la rescissió del contracte. A més, hi haurà una persona del Consistori, el sou de la qual anirà a càrrec de la contracta, que vetllarà perquè el treball es porti a terme segons l'estipulat per la Corporació municipal.

Així mateix, aquest nou plec inclourà la neteja de les platges del municipi, així com el soterrament progressiu dels contenidors de la ciutat, qüestions que el plec de l'expedient retirat no contemplava.

En definitiva, es tractarà d'un plec que possibilitarà que la nova contracta pugui dur a terme el pla de neteja amb el qual l'equip de govern compleixi la seva promesa d'aconseguir, després de molts anys de demandes i queixes per part dels ciutadans, que residents i visitants tinguin per fi la neteja que es mereixen.