Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Aparcament soterrar portL’aparcament soterrat del port d’Eivissa tindrà prop de 700 places i suposarà una inversió de 27 milions d’euros. L’Ajuntament d’Eivissa i l’APB continuen desplegant el conjunt d’obres i millores acordades a l’inici de legislatura per al port d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, juntament amb el director d’APB, Juan Carlos Plaza, han presentat aquest matí el projecte del nou aparcament soterrat previst a la Ribera Nord del Port d’Eivissa per donar servei a tota la zona portuària.

Per definir el futur aparcament l’APB va estudiar tres alternatives i finalment s’ha decantat per un model d’una sola planta, amb una superfície de 18.272,55 m2, on hi haurà 691 places, de les quals 21 seran habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. La inversió estimada és de 27.038.838,26€, tot i que aquestes xifres s’hauran de precisar al projecte d’execució i el plec de condicions de la concessió que haurà de convocar l’APB per portar a terme les obres i la futura explotació d’aquest aparcament.

Actualment Autoritat Portuària està tramitant una proposta de Delimitació d’Espais i Usos Portuaris (DEUP) que necessita l’aprovació del Ministeri de Foment per tal que quedin recollides les ubicacions de les noves infraestructures pendents, com ara l’estació marítima del trànsit entre Eivissa i Formentera, la nova seu de la Confraria de Pescadors, el futur varador i aquest aparcament. Des del moment en que aquesta DEUP estigui aprovada es podrà iniciar la tramitació i licitació de cadascuna de les obres.

Tant l’alcalde com el president de l’APB han senyalat la importància d’aquest aparcament per garantir un servei necessari a la zona portuària d’Eivissa, de tal manera que tant els vesins de primera línia del port – per als que el futur plec reservarà una sèrie de places en condicions diferenciades – com la resta de residents de les Pitiüses o els turistes puguin deixar el cotxe i fer ús caminant de la resta de les instal·lacions.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha volgut destacar que aquesta és una de les moltes fites que les dues institucions tenien des de principis de mandat. ‘El treball i la col·laboració entre institucions ha fet possible que puguem presentar un dels projectes més importants per la nostra ciutat, pel comerç i per a tothom que té relació amb el port o la ciutat’.

Pel que fa al president de l’APB, Joan Gual de Torrella, ha explicat que ‘des d’APB es treballa ‘per a què la línia de mar sigui més accessible al ciutadà, a les persones per a que puguin passejar i un aparcament soterrani a l’entrada com el que es presenta avui fa que aquesta primera línia i el port siguin més accessibles’.

Enllaç a:
· Presentació del projecte en pdf