Juliol 13, 2024

ajuntamentdaltvila

Platja de Talamanca La platja de Talamanca, de 900 metres de longitud i 30 metres d'ample, es caracteritza per ser una platja familiar per ser una cala tancada, poc profunda i protegida dels corrents eòlics de grans dimensions. Talamanca és la platja més gran del municipi d'Eivissa, tot i que pot presumir de no patir aglomeracions.

Zona lliure de fums
L'Ajuntament d'Eivissa ha determinat dues zones lliures de fums. Es tracta de l'últim tram, conegut com ses Figueres, per on discorre el passeig de Pompeu Fabra. L'objectiu de l'Ajuntament és disminuir l'exposició al fum del tabac en la població i fomentar l'establiment de mesures de conscienciació mediambiental i de protecció de la salut entre els usuaris de la platja.

Característiques
És una platja de sorra blanca, de gra mitjà i amb algunes zones rocoses en els seus marges. Presenta una orientació sud-sud-est, un escàs pendent, un vent fluix de component sud i un fons sorrenc amb àrees recobertes per algues.
En aquesta mateixa zona, proveïda de tot tipus de serveis hotelers i restauració, es troba un escull de posidònia, de gran valor ecològic, tant per la seua extensió com per la seua qualitat. Constitueix una de les millors representacions d'aquest tipus de formacions a tota la Mediterrània occidental.

Accessos
L'accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta a l'aparcament existent o a les zones degudament senyalitzades. S’hi pot arribar amb autobús o a peu des de la ciutat d'Eivissa recorrent el passeig Joan Carles I. I també s’hi pot arribar amb barca, que té la seua sortida al port d'Eivissa i arriba fins a Marina Botafoch, a pocs metres de la platja.

Serveis
La platja de Talamanca està proveïda de dutxes i banys, una passarel·la de fusta que recorre tot el litoral i que la fa accessible a les persones amb discapacitat, així com diversos punts de vigilància i socorrisme durant la temporada d'estiu.
A la mateixa zona també hi ha tota mena d'establiments de restauració i hotelers que romanen oberts la major part de l'any, i l'Escola de Vela Municipal.
Talamanca també registra diverses concessions de platges que permeten a l'usuari llogar hamaques i para-sols.
A la mateixa platja es desenvolupa el programa d'activitats conegut com 'Un mar de possibilitats', consistent en la realització d'activitats aquàtiques, navegació a vela o caiac per millorar el desenvolupament físic i psicològic de persones amb discapacitat.