Juliol 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Platja de FigueretesSes Figueretes és una platja urbana que dóna nom a un dels barris de la ciutat d'Eivissa. Compta amb una longitud de 450 metres i 25 d'amplada. Des de la zona coneguda com es Salt de s'Ase (es Soto) i fins a la zona des Viver, hi ha diverses ancorades, separades per espigons. Un passeig, amb tota mena de serveis, recorre tot el llarg de la platja.

Espai per a gossos
En l'últim tram, d'uns 140 metres, l'Ajuntament d'Eivissa ha habilitat una zona de bany per a gossos durant tot l'any i sense restricció d'horaris. Es tracta del tram costaner que discorre en paral·lel al carrer de Carles Roman Ferrer.

Característiques
La platja és de sorra blanca i fina, i presenta una orientació est-sud-est, amb vent de mar a terra, tot i que en ser una badia tancada queda protegida de l'onatge. Aquesta platja posseeix un pendent escàs (a 50 metres de la riba s'arriba a una profunditat d’1,2 metres). Té fons sorrenc, excepte en els marges i les zones properes als espigons, on s'imposen les roques. Des de la costa s'albiren illots i esculls, com els escullets de sa Corbeta, sa Corbeta o l’illa Negra de l'oest, l’illa de ses Rates i l’escullet de l'illa de ses Rates.

Accessos
L'accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar en bicicleta, caminant o en transport públic.

Serveis
Al passeig marítim que recorre el litoral d'aquesta zona es poden trobar tot tipus de serveis de restauració i hotelers.
Hi ha diverses concessions maritimoterrestres que ofereixen a l'usuari el servei d'hamaques i para-sols.
La platja compta amb accessos per a persones amb mobilitat reduïda així com passarel·les de fusta que arriben fins al mar. La platja disposa de servei de socorrisme i primers auxilis.