Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

RP temes econòmicsEl ple de dilluns aprovarà una modificació de crèdit que permetrà realitzar diferents obres a la ciutat per valor d’1,2 milions d'euros.

El tinent d'alcalde d’Administració Municipal i Hisenda de l'Ajuntament d'Eivissa, Alfonso Molina, i la tinent d'alcalde de Territori i Vies Públiques, Elena López, han explicat una sèrie d’operacions econòmiques que es portaran a ratificació al proper ple ordinari, que es celebra dilluns, i que permetran reduir deute municipal i posar en marxa nous projectes.

En primer lloc cal destacar l'’amortització de 5,5 milions d’euros de deute municipal corresponents a diferents operacions bancàries. Una d’elles està relacionada amb IMVISA i és de 3,5 milions d’euros, el que permetrà estalviar a l’Ajuntament més de 600.000 euros en interessos bancaris. Amb aquestes amortitzacions el deute total municipal es xifra en 19 milions d’euros (30 per cent del pressupost), molt per baix de les limitacions imposades a les corporacions locals pel Govern de l’Estat.

D’altra banda, Molina ha informat de la incorporació d’1,2 milions d’euros procedents del romanent de tresoreria per a la realització d’inversions de les considerades pel Ministeri d’Hisenda com a ‘financerament sostenibles’, el que permetrà augmentar els projectes a realitzar enguany al municipi. Amb aquestos sous s’abordarà el cofinançament dels Plans Insulars d'Obres i Serveis (PIOS) del Consell Insular d'Eivissa que suposaran el canvi de la xarxa de sanejament del carrer de sa Creu i del carrer de Barcelona al barri de la Marina (835.000 euros d’inversió total dels que l’Ajuntament posarà 535.000 i el Consell 300.000). Els altres 700.000 euros es destinaran al projecte al projecte de reposició de paviment i senyalització vertical i horitzontal de diferents carrer del municipi, una inversió que ve lligada a la revisió dels canvis de sentit en la que s’està treballant per millorar la mobilitat a l’interior del municipi. Aquest projecte no es desenvoluparà abans de la peatonització de s’Alamera i el seu entorn però tal i com ha quedat ara configurat al pressupost es podrà fer, si es considera necessari, en diferents fases durant l’exercici 2016 i l’exercici 2017 com a inversió plurianual. 

També s’aprovarà dilluns una modificació pressupostària que permetrà iniciar la remodelació de la casa de Sa Colomina per allotjar l’àrea d’Igualtat municipal (100.000 euros), la impermeabilització de la graderia de Can Misses (129.000 euros), nous equipaments per a Can Tomeu i per al C-19, la il·luminació de les pistes esportives de sa Bodega i una sèrie de millores a l'Escola Municipal de Vela de Talamanca.

Molina ha explicat també que al ple de dilluns donarà compte del període mig de pagament a proveïdores, que durant el primer trimestre de 2016 s’ha situat en els 12,69 dies, 38 dies per baix del període mig que es va registrar al mateix trimestre de l’any 2015. Molina ha senyalat que aquesta data ‘espectacular’ havia estat possible gràcies a la bona feina tant dels tècnics i polítics que revisen i signen totes i cada una de les factures com de la feina acurada i diligent dels departaments d’Intervenció i Tresoreria, que segurament han establert una marca difícil d’igualar durant els propers trimestres. ‘Estam parlant que un proveïdor que registra una factura té, com a període mig, els sous ingressats al banc en 12,6 dies, quan el Ministeri d’Hisenda considera acceptable que sigui en 60. És una xifra excel·lent de la que aquest ajuntament pot presumir’, ha senyalat el tinent d’alcalde.

Elena López, ha explicat la importància que tenen els projectes de renovació de sanejament del carrer de sa Creu i del carrer de Barcelona, inversions molt importants per al barri de la Marina on es preveu separar les xarxes de pluvials i fecals i es farà un nova pavimentació. Aquestos projectes han set escollits donat que són aquells que tècnicament s’han considerat més urgents pel mal estat en que es troben les canalitzacions.

Enllaç a:
· Tall de veu del tinent d'alcalde d’Administració Municipal i Hisenda, Alfonso Molina
· Tall de veu de la tinent d'alcalde de Territori i Vies Públiques, Elena López