Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha presidit avui la primera Junta Local de Seguretat de la legislatura amb la presencia de la Delegada del Govern, Teresa Palmer i els màxims representants dels cossos i forces de seguretat de les Illes Balears.
Durant la reunió s'han tractat diferents temes relacionats amb la seguretat i la millora de la coordinació entre els diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat al municipi d'Eivissa.  
L'alcalde d'Eivissa ha destacat la problemàtica relacionada amb l'accés a l'habitatge després de detectar diferents intents d'ocupació que han pogut ser neutralitzats gràcies a  la feina de la Policia Local i Nacional. Per aquest motiu l'alcalde ha dit que “es molt importat la col·laboració ciutadana immediata quan es detecti la ocupació il·legal d'habitatges del municipi per tal d'avisar a la Policia Local o Policia Nacional”.
Per altra banda, també s'ha tractat el tema de la prostitució a determinats zones d'Eivissa. Policia Local i Nacional estan actuant també cap a les persones que demanden els serveis i es seguirà sent contundents pel que fa a aquest tipus de pràctiques a la ciutat.
Un altra tema tractat ha estat els derivats de les previsions turístiques d'Eivissa. L'alcalde Rafa Ruiz ha afirmat que, tot i que s'espera un temporada turística amb molta afluència, “s'han d'abordar els problemes derivats de la gran quantitat de turistes per tal de poder ser mes eficients i establir sinergies entre els cossos de seguretat i les diferents administracions per poder gestionar millor els problemes que es puguin plantejar”.
En aquest sentit s'ha establert una reunió setmanal entre Policia Local i Nacional per tal de coordinar la problemàtica derivada del volum de visitants que rebrà la ciutat d'Eivissa.

Per altra banda, l'alcalde ha agraït la gran implicació a la Delegació de Govern per l'èxit de l'operatiu derivat del desallotjament de la UA 27 de sa Penya i ha afirmat que “es continuarà insistint en la vigilància de la zona i es seguira treballant fins avançar el mes possible la recuperació del barri”.
Per la seva banda, la Delegada de Govern, Teresa Palmer, ha anunciat una reducció d'infraccions penals de 2'27% al municipi d'Eivissa durant el primer trimestre de 2016 amb respecte a l'any anterior. També ha destacat l'onada de robatoris en comerços i de motos de gran cilindrada detectats al municipi durant el mes d'abril que han culminat amb la detenció de varies persones després de la posada en marxa de diversos dispositius policials.
Palmer també ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament d'Eivissa i ha anunciat l'ampliació de  la operativitat de l'oficina S.A.T.E, oficines d'atenció al turista estranger quan son víctimes d'algun delicte, des del mes de juny a setembre amb l'increment també dels traductors que col·laboren amb Policia Nacional, amb el conveni signat amb l'Ajuntament d'Eivissa.