Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió APBEs tractarà d’un abaixador només per a vianants, que suposarà una millora del servei per a les persones que volen anar directament a la ciutat.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president d’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual, han mantingut aquest matí una reunió amb els presidents del Consell d’Eivissa i Formentera, Vicent Torres i Jaume Ferrer, per tal de posar damunt la taula una ‘solució intermèdia’ que pugui donar resposta a les demandes dels residents de Formentera respecte del punt d’arribada de les barques al port d’Eivissa. Aquesta solució passa per l’habilitació d’un abaixador al Martell al que puguin baixar els passatgers procedents de Formentera que vulguin, mentre que la resta del passatge i els vehicles ho farien a la nova estació marítima que es construirà als molls comercials i que està prevista per al 2018.

Ruiz ha explicat que des de la visita que ell mateix i el president d’APB varen fer a Formentera han mantingut diverses converses per tal d’acordar de quina manera es podia atendre la petició que té la gent de Formentera de poder desembarcar més a prop de la ciutat del que estava previst. Tots dos han recordat que la decisió de dur l’estació al moll comercial ja estava pressa des de la legislatura passada i que era irrenunciable tant per raonaments tècnics portuaris com pel propi interès de la ciutat de treure el trànsit rodat de la primera línia del port i de davant de l’avinguda Sant Eulària, ‘on actualment tenim una trinxera d’autobusos i altres vehicles incompatibles amb el nostre objectiu de fer del port un passeig per a les persones’, explica Ruiz. Gual ha afegit inclús que el nivell d’operacions i passatgers que suporta la zona és molt superior al recomanable i que la nova ubicació resoldrà aquesta situació.

Per la seva banda, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha considerat que la proposta és una ‘bona solució’ ja que fa compatible el model de port que impulsa l’Ajuntament d’Eivissa però també reconeix aquest tracte més sensible cap a les demandes i necessitats del poble de Formentera.

El president de Formentera ha senyalat que aquesta solució suposa una millora important respecte de la decisió anterior però ha volgut esperar a reunir la junta de portaveus i a consultar amb les entitats cíviques abans de fer una valoració més detallada. El que sí ha agraït és la predisposició mostrada per les diferents administracions implicades i el fet que s’hagi creat un clima de diàleg que no existia anteriorment.

Per part d’Autoritat Portuària s’ha descartat qualsevol edificació addicional al Martell per donar aquest servei i s’ha explicat que a partir d’ara s’obre un període de feina tècnica i amb les navilieres per concretar com es donarà aquest servei. Amb aquesta proposta l’Ajuntament vol tancar el debat sobre la ubicació de l’estació i l’alcalde ha defensat que aquesta solució ajudarà també a dinamitzar la Marina ja que provocarà un major flux de persones a aquest barri.