Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha posat en marxa la realització del cens de persones sense sostre, amb l’objectiu de conèixer de primera mà el número i la situació de les persones que a dia d’avui estan en aquesta situació al nostre municipi. Ja s’ha fet la recollida de dades i els resultats es facilitaran a la Mesa d’Exclusió Social.

Durant aquesta setmana s’ha realitzat la recollida de dades de persones que dormen al carrer, feina que s’ha pogut dur endavant gràcies a la col·laboració d’una cinquantena de voluntaris que, distribuïts per barris, han pogut documentar les situacions que han trobat. Abans, es va portar a terme una jornada informació per explicar, donar a conèixer i compartir la metodologia de feina i unificar els criteris de treball. Posteriorment s’ha realitzat el treball de camp, que ha arribat a tots els barris i carrers de la ciutat i, en el cas que la persona ho permetés, es varen realitzar entrevistes personals per obtenir el major número possible de dades.

El tinent d’alcalde de Benestar Social, Joan Ribas, ha volgut destacar i agrair de forma molt especial a totes les persones voluntàries que han fet possible la feina al carrer, no tan sols per la seua tasca desinteressada sinó molt especialment per la calidesa humana amb la que l’han enfrontat.

Una vegada acabat el treball de camp, durant els propers dies es farà la recopilació i extracció de dades per obtenir-ne els resultats i donar-los a conèixer a la Mesa d’Exclusió Social, així com tota la recopilació de dades que està fent la Regidoria de Benestar Social dins de la memòria d’actuacions de 2015.

Aquest cens era un compromís de l’equip de govern progressista de l’Ajuntament d’Eivissa com a eina fonamental per conèixer el número real (o el més aproximat possible) i les condicions de les persones sense sostre del nostre municipi.

Enllaç a:
· Tall de veu del tinent d’alcalde de Benestar Social, Joan Ribas