Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Emissari TalamancaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el conseller de Medi Ambient del Govern Balear, Vicenç Vidal han donat conta de les actuacions preventives que es duran a terme a l'emissari de Talamanca, a partir de la setmana que ve, per tal de reduir el risc de trencament mentre s'executa el projecte de substitució de l'emissari.

L'alcalde Rafa Ruiz ha reiterat el compromís de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Eivissa en seguir treballant per tal de que la substitució de l'emissari es produeixi quan abans i que els terminis es redueixin el mes possible. En aquest sentit ha agraït també la disposició de la Conselleria de Medi Ambient d'haver situat la construcció del nou emissari de Talamanca com una prioritat del Govern Balear.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal,  ha confirmat que en aquestos moments s'esta redactant el projecte de substitució de l'emissari i que es preveu tenir el document al proper mes de maig. L'equip redactor explicarà de primera ma el projecte en una nova reunió de la Comissió de Territori.

Vidal també ha anunciat  el començament, la setmana que ve, de les feines de substitució de la brida de l'emissari que aquest estiu s'ha trencat en diverses ocasions, així com el dragat de la zona on s'assenta la infraestructura. Es tracta d'una brida especial encarregada a mida per tal d'evitar que es tornin a produir els trencaments que afectaren a l'emissari la passada temporada. 

El Govern també ha reiterat la inversió de 80.000 euros a la depuradora d'Eivissa per millorar la qualitat d'aigua i reduir la pressió que pateix l'emissari així com el manteniment del servei de vigilància. Aquest servei, que te un cost de 100.000 euros, estarà operatiu des del començament de la temporada fins a finals del mes d'octubre i consisteix en personal amb dos embarcacions que informen als navegants de la presencia de l'emissari i de la recomanació de  fondejar a un mínim de 30 metres de distància de la canonada.