Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festes de Nadal 2015Divendres comença la programació de les festes de Nadal amb l’encesa de llums dels carrers d’Eivissa. Enguany, les festes es reforcen amb música al carrer, una festa per a la gent gran, una gimcana familiar i activitats durant tot el mes de desembre.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Festes, Agustín Perea, han presentat aquest matí el programa de les properes Festes de Nadal, que s’obriran el proper divendres a les 18.30 hores amb l’encesa de llums i les actuacions del cor infantil i juvenil del Patronat de Música i una marxing band que recorrerà els carrers del centre de la ciutat.

Ruiz ha explicat que s’ha intentat reimpulsar aquestes festes programant activitats durant tot el mes de desembre i no només a les dates més simbòliques i que per aconseguir-ho s’ha fet una gestió molt responsable dels recursos econòmics, aconseguint alguns estalvis importants que han permès plantejar altres iniciatives noves.

Així, el pressupost tota de les festes serà similar al de l’any anterior, del voltant dels 100.000 euros, però a l’apartat d’enllumenat, que tenia un cost d’altres 130.000 euros s’han aconseguit estalviar 30.000 al contractar una empresa diferent per a les feines de muntatge i desmuntatge. Les llums es col·locaran a espais similars i tindran les mateixes característiques tècniques que en anys anteriors (fonamentalment LEDS de baix consum).

La música serà una de les grans protagonistes d’aquest mes de desembre ja que el programa inclou microconcerts de diferents estils musicals a totes les zones comercials de la ciutat i al barri de la Marina, ‘un barri que s’ha volgut mimar especialment per les seves característiques i la seva condició de nucli històric’. Així mateix, a Can Ventosa es celebraran mostres de nadales, audicions del Patronat Municipal de Música i el gran espectacle infantil de Frozen, amb una funció especial el dia 25 de desembre per donar resposta a la demanda de moltes famílies que reclamaven alguna activitat per fer el dia de Nadal.

Pel que fa als betlems, el programa de festes recull quatre betlems visitables, organitzats fonamentalment pel Bisbat d’Eivissa, a les parròquies de Sant Elm, Sant Pau, Santa Creu i el Roser. Al de Sant Elm, com és habitual, l’Ajuntament col·labora amb la instal·lació de la tarima i aportant les figures però enguany el Consistori no assumirà les despeses de vigilància i horari d’obertura, donat que serà la pròpia parròquia la que s’encarregarà d’aquesta tasca, el que ha permès a l’Ajuntament estalviar 4.000 euros.

Altra novetat del programa és la celebració d’una gimcana familiar el dia 27 desembre, una activitat pensada per fer en equips i que va associada a una recollida de juguerois per poder fer una donació a una ONG que els reparteixi després entre les famílies amb menys recursos.

La festa de Cap d’Any enguany canviarà d’horari, donat que durant els darrers anys s’havia constatat una baixa afluència de participants a les 00.00 hores i una més alta afluència a l’hora en que s’acabava. Enguany començarà a les 00.30 hores i s’allargarà fins a les 5h, oferint-se després una xocolatada a les persones que hi participin.

El regidor de Festes, Agustín Perea, ha volgut destacar esdeveniments organitzats des de les àrees de Joventut i Esports, especialment les activitats del programa Natura o les proves esportives populars que es celebraran durant tot el mes de desembre. També ha incidit en altres novetats com la festa organitzada per a la gent gran o els materials reciclats que s’introduiran tant a la decoració dels arbres de Nadal com a la pròpia cavalcada de Reis, que no modificarà el seu recorregut. La novetat més important de la cavalcada és que enguany hi participarà una companyia d’acrobàcies i tots els joves que s’hagin volgut apuntar als tallers d’acrobàcies que realitzarà aquesta companyia podran també participar a la desfilada del dia 5. A més, el dia 6 hi haurà un espectacle acrobàtic i aeri a s’Alamera a les 18.30 hores.

Enllaç a:
· Programació de Nadal en pdf