Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació Arqueologica

L'Ajuntament d'Eivissa ha presentat la feina que han duit a terme durant els dos darrers mesos els guanyadors de les beques d'arqueologia de l'Ajuntament d'Eivissa, Andrea Torres i Javier Aragoneses juntament amb la tècnica de patrimoni Rosa Gurrea.

Durant aquest temps s'han inventariat, documentat i catalogat  prop de 4000 peces de ceràmica provinents de les restes arqueològiques trobades en les darrers excavacions fetes en el Museu d'Art Contemporani durant la seva rehabilitació a l'any 2010.

Les peces corresponen a jaciments d'època púnica, fenícia i restes d'un cementiri islàmic. Algunes d'elles son peces molt interessants perquè no s'havien vist mai a l'illa com ara un anfora oriental datada del segle I d.c  que servia per al trasllat de figues. La resta de peces de ceràmica trobades corresponen, en la seva major part, a producció local  d'us comú i algunes importacions de vaixelles de ceràmica vermella localitzada al MACE.

Una vegada s'hagin catalogat totes les peces es valorarà la possibilitat de realitzar una exposició per a donar a conèixer les importants troballes arqueològiques.

Enllaç a:
Tall de veu Tècnica Patrimoni, Rosa Gurrea