Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Acord obres complementaries portLes obres es desenvoluparan de forma immediata i permetran duplicar la capacitat d'alleujament en moments de fortes pluges.

Aquest matí s'han reunit a l'Ajuntament d'Eivissa tècnics municipals, de l'empresa concessionària de la xarxa d'aigües Aqualia i de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) i s'ha acordat la realització d'unes obres complementàries a les que ja es van fer fa uns dies per poder duplicar la capacitat del sistema d'alleujament d'aigües del port d'Eivissa.

Es tracta d'unes obres senzilles i no molt costoses que es podrien començar a realitzar entre demà i el dilluns, de seguida que Aqualia estigui en disposició de posar els treballadors i materials necessaris per a desenvolupar-les. Amb aquestes obres, es recollirà aigua a una cota més baixa i s'ampliarà la capacitat dels tres punts d'alleujament que ja es varen habilitar, incorporant un punt addicional al carrer de Garijo.

A més, ha quedat pendent d'un estudi topogràfic una altra actuació més, que consistiria en aprofitar la canonada de pluvials de grans dimensions que es va fer al port per recollir aigua del barri de la Marina i així ajudar encara més a evitar qualsevol càrrega de la xarxa municipal. Aquesta actuació però, s'ha de comprovar encara que sigui realment viable.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, que ha estat present a la reunió, ha confirmat que tant Autoritat Portuària com l'Ajuntament estàn totalment d'acord en que es desenvolupin aquestes obres de forma immediata independentment de l'acord que es prendrà posteriorment sobre a qui correspon l'abonament de les mateixes.