Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió autoritat portuaria

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i els tinents d'alcalde Alfonso Molina i Elena López es van reunir ahir amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Alberto Pons, en el que ha estat una primera presa de contacte entre ambdues institucions.

Durant la reunió, l'alcalde ha transmès la seva inquietud davant alguns temes pendents que han quedat després de l'obra de remodelació del Port d'Eivissa, com ara la senyalització dels espais per a vianants, la retirada dels blocs de formigó que envaeixen el carril bici i el control del trànsit rodat a aquest espai. Autoritat Portuària ha confirmat que aquestos problemes derivats de les obres quedaran resols en unes setmanes.

Pel que fa a la zona del martell, els representants de l'Ajuntament d'Eivissa han defensat l'acord pres pel ple de la institució en que es demana que l'espai que ocupa  l'estació marítima d'Eivissa es converteixi, una vegada esbucat l'edifici, en una plaça pública per a la ciutadania.  El que es vol és recuperar la zona per a que la ciutat guanyi un espai public dins el port, prop de la mar i a prop del nucli històric.

L'alcalde ha traslladat també la seva preocupació a l'Autoritat Portuària davant l'increment de vaixells de gran eslora fondejats a la zona marítima de ses Figueretes. Pel que fa a aquest tema, Autoritat Portuària s'ha compromès a  vigilar i limitar la presència dels vaixells.

La recuperació del Port d'Eivissa per a la ciutat és una de les prioritats del nou equip de govern.