Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa, 25 de novembre, 2014.- Toy, un mestís adult i Buba, una femella també mestissa, dos dels ‘veterans’ del Centre de Protecció Animal de Sa Coma, al costat de dos cadells, els mestissos Poncho i Luquy, són els quatre gossos seleccionats per participar en el projecte ‘Ayudandog’. Es tracta d'una acció pionera a Eivissa organitzada i desenvolupada per l'associació especialitzada en teràpia assistida amb animals (TAA), Aliadogs, juntament amb APFEM, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Eivissa.

L'alcaldessa d'Eivissa, Virginia Marí, ha presentat aquest matí el projecte que, en la seva primera edició que s'engega aquest mateix dijous 27 de novembre en les instal·lacions penitenciàries, té una durada prevista de tres mesos, amb un total de 12 sessions de teràpia assistida amb animals (TAA) de 2 hores i en la qual participen quatre interns i quatre gossos, sessions impartides per una psicòloga i una ensinistradora professional amb formació específica en Intervencions Assistides amb Animals. En l'acte de presentació es trobava el regidor de Medi ambient, Juan Flores, i la coordinadora de Aliadogs, Marta Megino, qui ha explicat que les sessions de TAA se serveixen de l'ensinistrament de gossos del centre de protecció animal de Sa Coma mitjançant tècniques de reforç positiu per treballar objectius terapèutics específics amb els interns i augmentar, d'altra banda, les possibilitats d'adopció estable i definitiva dels gossos participants.

El projecte ‘Ayudandog’ beneficia, així, a tots els involucrats, ja que els reclusos obtenen els beneficis d'una teràpia psicològica alhora que s'inicien en un ofici, el centre penitenciari proporciona una activitat útil i nova als interns i a la societat, i molts gossos veuen incrementades les seves possibilitats d'adopció en rebre una educació, socialització i ensinistraments correctes. La teràpia va dirigida a aquells interns amb problemes emocionals, malaltia mental, escassa empatia, consum de drogues, auto imatge negativa, impulsivitat, poca tolerància a la frustració o violència de gènere i/o familiar.

La TAA ha demostrat ser una eficaç eina per a l'abordatge de les dificultats personals dels interns i la seva rehabilitació psicosocial. El seu enfocament innovador i alternatiu, ofereix canvis positius i estables, indispensables per a una inclusió real del reclús en el sistema social.

En aquest sentit, són moltes les institucions penitenciàries que han decidit implementar programes d'aquest tipus o similars als seus centres pel bon acolliment i resultats positius.