Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Limpieza MurallasTres operaris de Refoart, empresa especialitzada en la conservació i restauració de béns patrimonials, van començar a netejar aquest dilluns diversos trams de la muralla renaixentista. En concret, s'estan netejant els murs del cavaller de Sant Lluc, del baluard de Santa Llúcia i la cortina de muralla que va des d'aquest baluard al de Sant Joan, inclòs el portal de ses Taules.

L'actuació, que es realitza periòdicament en diverses parts de la muralla, durarà entre deu i 15 dies i consisteix en la fumigació i la retirada de les herbes seques i el segellat de les juntes descarnades per la vegetació per evitar despreniments.

En el marc d'aquestes tasques, al flanc oest del baluard de Santa Llúcia, on hi ha dues esquerdes de trajectòria vertical, s'han instal·lat dos fisuròmetres que mesuren el gruix i l'evolució de les esquerdes. A més, i com a actuació puntual, en una de les cantonades del baluard de Sant Joan s'estan omplint amb morter les parts buides que hi ha al marès per evitar que s'erosioni la pedra. El cost dels treballs, que assumeix el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, és de 29.982 euros, IVA inclòs.