Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Horts UrbansUnes 70 persones amb diferents tipus i graus de discapacitat (motriu, cognitiva, psíquica o sensorial) del Centre de dia de Cas Serres, els tallers ocupacionals de Can Raspalls i l'Hospital de dia de Salut Mental d'Eivissa i Formentera estan aprenent a conrear un hort urbà gràcies al programa 'A Can Tomeu...conrea la teva salut', desenvolupat per l'Associació per al Desenvolupament d'Activitats Socials (ADAS), sota la coordinació de l'Ajuntament d'Eivissa i la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", que s'està duent a terme a la casa de colònies de Can Tomeu.

La regidora de Cultura, Lina Sansano, ha presentat aquest dimecres en roda de premsa al costat de la directora de l'àrea de Negoci de La Caixa a Eivissa, Belén Villalonga, i la coordinadora d'ADAS, Irene Huguet, la memòria i les dades d'avaluació de l'etapa pilot, que es va dur a terme en el mateix emplaçament entre octubre i desembre de l'any passat i que va llançar uns resultats "molt satisfactoris", segons ha destacat l'edil.

En aquest sentit, Huguet ha explicat que el nivell d'aprofitament dels participants pel que fa al projecte "ha estat del 100%", mentre que la valoració que han fet els professionals del mateix és del 98%.

D'aquesta manera i per la bona acollida s'ha decidit continuar amb aquest projecte socioeducatiu, que va tornar a posar-se en marxa a finals de març i s'ha prolongat fins a aquesta setmana. Durant aquest període, els participants han col·laborat en la creació d'un hort compartit i desenvolupat activitats relacionades amb el medi ambient, l'educació per a la salut i el patrimoni cultural. Així, fins ara s'han realitzat 17 sessions adaptades a les característiques de cada grup.