Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Neteja badia TalamancaEs calcula que es retiraran prop de 200 ancoratges de formigó, cadenes, llastres i boies que es troben submergits. El Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil durà a terme aquesta tasca durant les pròximes setmanes.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Jordi Salewski, acompanyat dels responsables de la Guardia Civil, han presentat aquest matí l'inici de les feines de retirada del voltant de 200 ancoratges il·legals de formigó i altres materials que es troben a la badia de Talamanca.

Es calcula que a la badia de Talamanca hi ha al voltant d'uns 200 ancoratges que, una vegada es retirin, juntament amb cadenes i restes d'elements submergits com llastres, cadenes i boies sense cap mena de control. La recollida i reciclatge de tot aquest material es gestionarà per part de l'Ajuntament d'Eivissa.

Les feines, que es perllongaran durant les pròximes dos setmanes aproximadament, consisteixen en la retirada dels morts, les cadenes de ferro i resta de material submergit que s'utilitza per a l'amarrament de petites embarcacions.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha afirmat que 'de l'estudi elaborat pel Grup d'Estudis de la Naturalesa, a petició de l'Ajuntament d'Eivissa, ja teníem el coneixement que la principal pressió antròpica que pateix la praderia de Posidònia de Talamanca, és precisament el fondeig d'embarcacions amb morts a la praderia. Amb aquesta actuació i gràcies a l'ajuda del Grup especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil, ajudaran a la recuperació ambiental del fons de la badia, i així evitar que les embarcacions disposin d'aquest espai per fondejar'.

Després de la retirada dels morts de formigó a la badia de Talamanca, la Guàrdia Civil actuarà a la zona marítima d'Es Viver i posteriorment ampliaran aquesta neteja a la resta de municipis que així ho demanin. L'objectiu és tenir finalitzada aquesta tasca abans del començament de la temporada turística.

Segons l'estudi realitzat pel Grup d'estudis de la naturalesa, a petició de l'Ajuntament d'Eivissa, el fondejo d'embarcacions és la principal pressió antròpica causant de l'impacte de degradació i destrucció de la praderia de posidònia en la badia de Talamanca.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Jordi Salewski