Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fira des Moll 2019La plaça des Martell i el port d’Eivissa acolliran el dissabte 5 d’octubre la segona edició de la Fira del Moll i peixos de tardor, una iniciativa de l’Ajuntament d’Eivissa amb la col·laboració d’Autoritat Portuària, Consell d’Eivissa, Confraria de Pescadors d’Eivissa i PIMEEF.

“Sense la feina dels pescadors no seríem el que som, per això és important donar el protagonisme que mereix el treball que fan les confraries de pescadors a través de Peix Nostrum, i destacar també l’art dels restauradors locals que transformen el producte de la mar en els plats que podrem degustar en aquesta fira” ha comentat la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz, qui ha recordat que iniciatives com aquesta “dinamitzen el sector comercial de barris com La Marina i el Port”.

Les activitats s’iniciaran a les 11.30 hores amb l’arribada i descàrrega del peix al Port d’Eivissa, que serà anunciat amb la tradicional brulada de corn. Després hi haurà una desfilada fins a la plaça des Martell, on hi haurà l’actuació de la Colla de Vila de ball pagès i també es desenvoluparan tallers infantils mediambientals. A partir de les 12h30’ se celebraran show cookings a càrrec dels cuiners Hideki Aoyama del restaurant Sushiya Aoyama i Gonzalo Arangüez del restaurant Sa Brisa, i s’efectuarà una degustació de tapes a preus populars elaborades amb peix de tardor. La jornada serà amenitzada amb les actuacions musicals de The Gecko Bandits, Jordi Sanou DJ i Pin Up Sound.

“S’ha fet una feina divulgativa molt positiva sobre el producte local a través de Peix Nostrum i dels restauradors. S’ha fet un pas de gegant en la popularització del peix d’aquí: la gent valora i distingeix el gerret o el moll, i què es pot fer amb ell. I en aquesta feina és important comptar també amb la implicació de les institucions” ha senyalat Joan Riera, de PIMEEF.

Amb motiu de la Fira, i com activitat preliminar, aquest divendres 27 de setembre, d’11 a 15 hores, Peix Nostrum farà una degustació gratuïta de plats de peix de tardor al Mercat Nou. A més, des de l’Ajuntament d’Eivissa es proporcionarà flyers i tiquets de tapes per 2 euros perquè els comerciants de les parades del Mercat Nou, el Mercat Vell i el Mercat Pagès els reparteixin entre els seus clients. També s’oferiran polseres amb logo de Peix Nostrum per poder accedir a la Fira de manera més còmode: així, els visitants poden deixar el cotxe a Talamanca i agafar la barca gratuïtament fins al port per anar a la Fira; o també existirà la possibilitat de gaudir d’una hora d’aparcament gratuit al pàrquing d’Es Pratet.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz
· Programa de la Fira del Moll i els peixos de tardor en jpg