Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia contra la explotació sexualEl Casal d’Igualtat acollirà del 23 al 27 de setembre una exposició, una taula rodona i un cine fòrum per informar i conscienciar sobre la realitat de l’explotació sexual i el tràfic de persones.

L’Ajuntament d’Eivissa i Metges del Món han organitzat una sèrie d’actes coincidint amb el 23 de setembre, Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de persones. Aquestes activitats, que se celebraran al Casal d’Igualtat durant la setmana del 23 al 27 de setembre, tenen com a objectiu apropar la realitat de l’explotació sexual a la ciutadania.

“El nostre país és el principal consumidor de sexe de pagament de tota Europa i aquest fenomen alimenta les desigualtats de gènere i la cosificació de les dones com a mercaderies. La gran majoria de dones que practiquen la prostitució ho fan en contra de la seva voluntat, i depenen d'unes xarxes que les exploten i s'aprofiten de la seua vulnerabilitat, al ser en moltes ocasions dones migrants i sense papers” ha explicat en roda de premsa la regidoria d’Igualtat, Claudia Cotaina, “la crua veritat és que, en la majoria de casos, estem parlant de dones en una situació d'extrema vulnerabilitat, que pateixen quotidianament una gran violència física i psíquica, i que viuen una situació equiparable a l'esclavatge. És per això que considerem que és important, des de la regidoria d'Igualtat, conscienciar sobre aquesta problemàtica”.

Així, el dilluns 23 de setembre a les 19 hores s’inaugurarà l’exposició ‘#prostitucionuaicrua’ creada pel voluntariat de Metges del Món Eivissa. Aquesta mostra romandrà oberta al públic fins divendres 27 en horari de 18 a 21 hores al Casal d’Igualtat. En aquesta exposició es reflecteix algunes de les principals dades del que representa l’explotació sexual al nostre voltant i de com afecta les dones i nenes, convertint-se en una forma més de violència masclista.

El dijous 26 de setembre a les 18 hores tindrà lloc una taula rodona amb la participació de diferents professionals que coneixen la realitat de l’explotació sexual a la nostra illa: Eduardo Blanco, policia de la UCRIF; Toñi Ferrer, responsable de l'Oficina de la Dona d'Eivissa; Magdalena Alomar, responsable de Casal Petit a Palma; Cristina Molina, ginecòloga de la Unitat d'atenció a la dona; i Anamaria Biliani, voluntària de Metges de Món al projecte “Obrint camins” dedicat a les persones en situació de prostitució.

Per concloure la setmana, el divendres 27 a les 20 hores es realitzarà un Cinema Fòrum amb debat posterior, amb la projecció del documental de Mabel Lozano “El Proxeneta”. Aquesta pel·lícula està protagonitzada per Miguel ‘El músico’, un exproxeneta i propietari d’alguns dels principals macroclubs d’Espanya, que ha confessat amb detall com ha evolucionat la prostitució al nostre país i al món.

Aquesta iniciativa és finançada per l'Institut Balear de la Dona, amb els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, impulsat pel Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora d'Igualtat, Claudia Cotaina
· Programa d'activitats contra la explotació sexual i la tracta de persones