Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Setmana Europea de la mobilitatL’Ajuntament d’Eivissa presenta les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 amb el lema ‘Camina amb nosaltres’ 

Un any més, l’Ajuntament d’Eivissa participa en els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, que en aquesta ocasió es desenvolupen entre els dies 16 i el 22 de setembre. Així, des de la regidoria de Mobilitat s’ha preparat un programa d’activitats dirigides a totes les persones que vulguin participar, per a aconseguir una ciutat més amable i accessible per a tots i totes. Aquests actes han estat presentats avui en roda de premsa pel tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás; el coordinador del servei d’acompanyament de les rutes escolars, Pablo Peñalva; la monitora de l’escola municipal d’acrobàcia, Carolina Brest; i el propietari de La Cicloteca, Arturo Bandrés.

“Seguint les pautes que marca Europa, és fonamental fomentar la conscienciació i participació dels ciutadans i ciutadanes en les mesures de transport sostenible, i sobretot convidar a conèixer i provar alternatives a l'ús de l'automòbil” ha explicat en roda de premsa el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, “es tracta de fomentar la participació dels residents a l'hora de dissenyar i transformar la ciutat”.

Enguany l’eslògan de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat és ‘Camina amb Nosaltres’ i els objectius són ajudar a transformar la ciutat d'Eivissa a partir d'una mobilitat activa, animar a la gent a triar maneres de transport actius i combinar els desplaçaments a peu i amb bicicleta amb el transport públic, realitzar activitats en espais públics per contribuir a una ciutat més inclusiva, donar visibilitat a les rutes escolars a peu, compartir i conèixer noves formes de mobilitat activa o transformar els llocs d’estacionament en punts de trobada. Els actes de la Setmana de la Mobilitat inclouran les propostes del Parking Day –dissabte 21- per desenvolupar activitats lúdiques en espais que usualment estan dedicats als cotxes, i el Dia Sense Cotxes –diumenge 22- en el que es tallaran al trànsit algunes vies del centre de la ciutat.

“A les primeres edicions de la Setmana Europea de la Mobilitat, es peatonalitzava durant un dia Vara de Rey. En aquell moment semblava una utopia, però ara veiem que el passeig de s’Alamera peatonal és una realitat i tothom n’està molt satisfet. Per tant, no hi ha projectes utòpics, i estic convençuts que moltes altres àrees d’aquesta ciutat són susceptibles de ser peatonalitzades” ha explicat Morrás.

Activitats de la Setmana de la Mobilitat
Dins de l’apartat d’activitats, durant tota la setmana es desenvoluparà un concurs de selfies en xarxes socials. Tothom qui vulgui, podrà compartir la seva foto realitzant els desplaçaments a peu, amb bicicleta o amb patinet dins de la ciutat d'Eivissa, usant l'etiqueta #Caminaconnosotr@s #Caminaambnosaltres. Entre els participants es sortejarà un lot de material esportiu.

De dilluns a divendres també es convidarà a tots els estudiants a usar les dues rutes escolars ja implantades dins del projecte “A peu a l’escola” (ruta 1 CEIP Sa REAL- Portal Nou - Nostra Sra. de la Consolació) i Ruta 9 (Figueretes Sud – CEIP Cas Serres – CEIP Poeta Villangómez) amb activitats a les aules a fi de promoure el seu ús i donar a conèixer tots els beneficis que comporta acudir caminant a l'escola.

A més, entre el divendres 20 i el diumenge 22 de setembre es desenvoluparà a la via pública les següents activitats:

- Divendres 20 de setembre
Taller d’autoreparació de bicicletes (17h a 20 h) al pàrquing dels jutjats d’Isidor Macabich. Amb l'ajuda de La Cicloteca podràs portar la teva bicicleta i arreglar-la, o simplement aprendre processos de reparació.

Pinta el carrer Castella, al tram comprès entre el carrer Bisbe Huix i carrer Abad i Lasierra. Deixa el teu missatge i pinta amb guixos per la mobilitat al carrer Castella . Entre tots aconseguirem una ciutat més inclusiva.

-Dissabte 21 de setembre
Gimcana «Camina amb nosaltres» (de 6 a 12 anys) 10.30 hores. Punt de trobada i inscripcions des de les 10 hores a l'estand del carrer Castella, a l'alçada del centre Jove C19. El premi al guanyador serà un patí/patinet, i el premi al segon lloc serà un val de material esportiu.

Aquesta gymcana per equips es desenvoluparà en zones urbanes que s'han recuperat per a ús dels. Els equips hauran d'estar composts per un adult i un màxim de dos menors.

Activitats dins del Parking Day ( d'11 A 14 hores)

Pinta el carrer Bisbe Carrasco (a l'alçada de Plaça Pintor Vicent Calbet). Deixa el teu missatge i pinta amb guixos per la mobilitat.

Taller d’autoreparació de bicicletes al pàrquing dels jutjats d’Isidor Macabich. Amb l'ajuda de La Cicloteca podràs portar la teva bicicleta i arreglar-la, o simplement aprendre processos de reparació.

Taula informativa Amics de la Terra al carrer Bisbe Carrasco, al tram comprès entre el carrer Bisbe Huix i el carrer Historiador Josep Clapés.

Jornada d’adopció d’animals del centre Sa Coma, a la plaça Vicent Calvet. Desenvolupada per la regidoria de Benestar Animal.

Escola municipal de disciplines acrobàtiques, al pàrquing dels jutjats. Per als nens/as i adults que vulguin provar aquesta activitat i aprendre a realitzar acrobàcies.

Ruta amb bicicleta ‘Street art’ (17 a 20 hores). Ruta guiada amb bicicleta organitzada per La Cicloteca per a conèixer l'art urbà i les diferents obres del municipi. Sortides organitzades tota la tarda. Bicicletes disponibles en el punt de trobada situat al pàrquing dels jutjats al carrer Isidor Macabich.

-Diumenge 22 de setembre
Dia sense cotxes. Es tallarà la circulació de vehicles al carrer Castella entre el carrer Bisbe Huix i Abad y Lasierra, i al carrer Bisbe Carrasco.

Parc d’educació viària. Vine amb la teua bicicleta o patinet i circula en el circuit del Pàrquing dels jutjats a Isidor Macabich i demostra les teves habilitats respectant les normes de circulació. Amb la col·laboració de la regidoria de Policia Local i Protecció Civil.

Pinta el carrer Bisbe Carrasco. Deixa el teu missatge i pinta amb guixos per la mobilitat després de realitzar el circuit al parc d'Educació Viària.

Enllaç a:
· Tall de veu del tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás