Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Senyal semàfor intel·ligentL’Ajuntament d’Eivissa instal.la dos passos de vianants intel·ligents per a millorar la seguretat i visibilitat en dos encreuaments de les principals avingudes de la ciutat.

La regidoria de Vies i Obres ha instal·lat als darrers dies dos nous passos de vianants intel·ligents, un al carrer d’Isidor Macabich i l’altre, ja en funcionament, a l’avinguda d’Ignasi Wallis. El pas de vianants intel·ligent funciona amb unes plaques lumíniques que estan a la calçada i unes llums del tipus led que estan als senyals verticals que indiquen el pas de vianants. Mitjançant uns sensors, aquestes llums s'il·luminen quan detecten que s'aproxima un vianant per, d'aquesta manera, avisar els conductors dels vehicles del fet que hi ha ciutadans a prop del pas. Així, els vehicles saben que el pas de vianants està actiu i que han de reduir la velocitat o s'han d'aturar.

La decisió de la instal·lació de passos de vianants intel·ligents ha estat resultat de la informació tècnica obtinguda després de contrastar que, en concret aquests dos trams mantenen una alta afluència tant de vianants com de trànsit, tenint en compta que son vies més ràpides que qualsevol altre carrer de la ciutat.

L’objectiu és reforçar la seguretat dels vianants i avançar cap a un municipi 'smart', on mitjançant l’ús de la tecnologia, es proporciona serveis tradicionals i es resolen qüestions urbanes, facilitant la mobilitat amb eines sostenibles.

Durant el dia d’avui, els operaris enllesteixen la instal·lació de les plaques lumíniques al pas d’Isidor Macabich i s’espera entri en funcionament en els pròximes hores. De fet, ahir nit, entrava en funcionament el primer d’ells, l’instal·lat a l’avinguda d’Ignasi Wallis numero 12.

A Eivissa hi ha instal·lat un total de quatre passos de vianants intel·ligents.