Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Redexis gasLa xarxa de gas natural ja arriba a més de 3.600 llars i gairebé un centenar d’hotels, restaurants i bugaderies del municipi d’Eivissa amb una extensió de 38 kilòmetres.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, junt amb la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena López, han rebut aquest matí a Can Botino al director regional de Redexis, Hernando Rayo, i al responsable d’obres a Eivissa d’aquesta empresa, Pablo Fernández, que han explicat que la xarxa de distribució de gas natural té ja una extensió de 38 kilòmetres i permet abastir més de 3.600 llars, a més de gairebé un centenar d’hotels, restaurants i bugaderies del municipi d’Eivissa.

Rayo ha recordat que aquesta xarxa s’ha estés en només els quatre anys que fa que es va iniciar, amb la connexió al subministrament de l’Hospital Can Misses. Això ha estat possible gràcies al gasoducte entre Cala Gració i la ciutat d’Eivissa, amb una inversió de prop de cinc milions d’euros, estés el 2010 per fer arribar el gas natural a la central de generació elèctrica.

L’empresa ha valorat la coordinació amb els serveis tècnics municipals i la Policia Local d’Eivissa, que han fet un seguiment de la planificació de les obres, i han destacat la coordinació amb les que havia previst executar l’Ajuntament per tal de reduir molèsties als veïns.

Segons el balanç de la gasista, a dia d’avui la pràctica totalitat del centre urbà ja compta amb canalitzacions, el mateix que els barris de Can Misses, Ca n’Escandell, es Viver, Cas Serres, Platja d’en Bossa, Puig des Molin, ses Figueretes, sa Blanca Dona i el polígon industrial des Gorg.

Pel que fa a aquest 2019, Redexis ha informat que té previst canalitzar també la zona del Passeig Marítim i Illa Plana, i que el proper any seguirà cap a Talamanca. Coincidint amb les feines que ha emprés l’Ajuntament amb fons de l’impost pel turisme sostenible, també es passaran les canonades pel passeig de les Pitiüses.

El municipi també compta amb una gasinera que permet abastir la flota de recollida de residus del municipi amb gas natural comprimit. Així mateix, al llarg d’aquest any l’empresa té la intenció d’augmentar el nombre de punts de subministrament municipals connectats al gas natural.
El llistat inclou les instal·lacions esportives de Can Misses, el complex esportiu des Viver i el camp de futbol de Can Cantó, a més del poliesportiu des Pratet, als que seguiran diversos col·legis i equipaments, segons han explicat des de l’empresa en la trobada amb Ruiz.