Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cursa Eivissa PatrimoniLa IX Cursa Eivissa Patrimoni de la Humanitat, que comptarà amb la presència d’atletes de nivell internacional, tendrà lloc el dissabte 8 de desembre. Amb aquesta cursa es tanca el I Circuit de curses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya 2018.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Agustín Perea, el director insular d’Esports, Fernando Gómez, i el representant del Club d’Atletisme Pitius, Joan Roig, han presentat aquest matí la IX Cursa Popular 10 Km Eivissa Patrimoni de la Humanitat que tendrà lloc el pròxim dissabte dia 8 de desembre, a partir de les 16.30 hores.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Agustín Perea, ha destacat la presència de corredors i corredores de nivell nacional i internacional a la Cursa Eivissa Patrimoni de la Humanitat que tanca ‘el I Circuit de Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanitat que s’iniciava el passat mes de febrer a Segòvia i que s’han realitzat al llarg d’aquest any a les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, acabant aquest circuit amb la Cursa Patrimoni d’Eivissa’.
L’objectiu d’aquest circuit, i de la cursa Patrimoni de la Humanitat, és donar ha conèixer les ciutats Patrimoni de la Humanitat a través de curses populars a l’hora que es fomenta l’activitat física i esportiva.

Perea també ha ressaltat la novetat que aquest any la cursa tindrà la sortida i l’arribada a la plaça des Martell del Port d’Eivissa i ha informat del canvi de traçat degut a les obres que actualment  executa el Ministeri de Transició Ecològica a l’avinguda de Santa Eulària.

El regidor d’Esports ha valorat que el circuit permet ‘gaudir de les espectaculars vistes que ofereix el nostre Patrimoni’, molt distintes dels circuits habituals en aquest tipus de competicions. A més, s’ofereix als participants a passar uns dies contribuint a la desestacionalització del municipi durant aquest pont festiu.

Els participants podran gaudir també de l’entrada gratuïta als museus, d’una visita teatralitzada i de la possibilitat de gaudir de la gastronomia del municipi.

Per la seva banda, el Director Insular d’Esports, Fernando Gómez, ha destacat l’oportunitat que es dóna aquest any de ‘potenciar una prova nostra, de tota la vida’ com és aquesta IX Cursa del Patrimoni.

El representant del Club d’Atletisme Pitius, Joan Roig, ha destacat  l’altíssim nivell dels participants que correran al circuit eivissenc. S’ha mostrat convençut en que els atletes d’elit que han confirmat la seva presència baixaran de la marca dels 30 minuts per fer el recorregut de 10 quilòmetres i està segur que la representació eivissenca ‘estarà a l’alçada’ dels rivals més forts.

Roig no descarta que Atteneri Tur o Anass Bourass puguin donar la sorpresa en una cursa on hi haurà olímpics i campions nacionals o continentals com Carles Castillejos, Sebas Marcos, David Palacios, Nuria Fernández  Azucena Díaz, entre d’altres.  

La primera cursa, que comprèn les categories Sub 10, Sub 12 i categoria Especial (600m), tendrà sortida a les 16:30 hores. La segona cursa, en la que hi participen les categories Sub 14 i Sub 16 (1500m), tendrà la sortida a les 16.45 hores i la tercera cursa, amb la resta de categories que faran 10 Km., és a dir dues voltes al recorregut, tendran la sortida a les 17.00 hores.

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de Elitechip (www.elitechip.net), abans de les 21.00 hores de dijous dia 6 de desembre. El preu d’inscripció a la cursa de 10 km és de 10 €. La resta de curses menors són gratuïtes.
Els dorsals i els xips es podran recollir al Passeig Vara de Rey el divendres, 7 de desembre de 17.00 a 21.00 h  i el dissabte, 8 de desembre de 10.00 a 13.00 hores.