Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Congrés Patrimoni MundialLa V Trobada d'Associacions de Patrimoni Mundial, un fòrum que reuneix a un centenar de representants d'associacions i béns de Patrimoni Mundial de 12 països, entre ells el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, tindrà lloc en una de les ciutats del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. El Grup estudiarà la possibilitat de celebrar aquest important esdeveniment internacional a la ciutat d'Eivissa la propera tardor.

El president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, Ángel Mariscal i l'alcalde d'Eivissa i president de la Comissió de Patrimoni del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, Rafa Ruiz, han anunciat aquesta important trobada en el marc de la fira turística World Travel Market de Londres.

Rafa Ruiz ha “destacat que, en cas de celebrar-se a la ciutat d'Eivissa, serà un orgull acollir un esdeveniment internacional relacionat amb el patrimoni mundial, un fet que ens permetrà donar a conèixer la riquesa i el valor patrimonial i natural d'Eivissa en 2019, any en què celebrarem el 20 aniversari de la declaració. D'altra banda, aquesta trobada que se celebrarà al final de la temporada turística, permetrà la visita de centenars d'experts i tècnics patrimonials de tota Europa a la nostra ciutat”.

L'alcalde d'Eivissa ha destacat la importància de promocionar el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya en una de les fires turístiques més importants del món, com la de Londres, ja que Espanya és el país amb més béns declarats Patrimoni Mundial per la Unesco, després de Xina i Itàlia.

Per la seva banda, el president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, Ángel Mariscal, ha destacat “el fet que sigui una ciutat espanyola la que aculli la celebració de la V Trobada d'Associacions Patrimoni Mundial és una gran notícia i treballarem per preparar un programa perquè finalment se celebri a Eivissa, una ciutat que ha de conèixer-se també pel patrimoni històric i cultural que té. El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya està realitzant un important esforç per donar a conèixer les 15 ciutats espanyoles, perquè es coneguin per la seva cultura i el seu patrimoni”.

El Congrés  d'Associacions de Patrimoni Mundial estarà organitzat pel Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i donarà continuïtat al treball iniciat amb gran èxit en 2015 per l'Associació Francesa de Béns Patrimoni Mundial en la Primera Trobada que va tenir lloc a Estrasburg, en la segona edició del mateix, organitzat pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya a l'octubre de 2016 a Segòvia, el celebrat en 2017 a Lübeck  (Alemanya) i el celebrat recentment a Itàlia.

L'objectiu de la celebració de la trobada d'Associacions de Patrimoni Mundial permet treballar i posar en valor el patrimoni Mundial i fixar el que noves línies de cooperació i treball en comú en la gestió del Patrimoni Cultural europeu.