Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ibiza Light FestivalLa ciutat d’Eivissa acull la tercera edició d'Ibiza Light Festival, els dies 12 i 13 d’octubre, amb presència de més de 70 artistes del mon del art i la tecnologia. 

La ciutat d’Eivissa acull, els propers dies 12 i 13 d’octubre, la tercera edició d'biza Light Festival amb la participació de més de 70 artistes i un recorregut d’instal·lacions i projeccions que permetran al visitar els barris de Dalt Vila, la Marina i Port d’Eivissa.

Les novetats de l’edició d’enguany són les noves localitzacions, entre elles les instal·lacions a l’església de Sant Elm i a l’edifici de sa Peixateria, al Mercat Vell.
Pel que fa al projecte de videomapping, enguany es comptarà amb les obres de videoartistes novells i autors consagrats com Alba Corral. Les obres selecciones es projectaran a la façana del Portal de se Taules.

Un altra de les novetats serà l’espai anomenat Galeria, que s’instal·larà al final del Port d’Eivissa, i que exhibirà obres amb llum dels artistes Jesús de Miguel i Ottomendi i l’escenari Live Art, on set artistes crearan obres al llarg dels dos dies de la cita internacional amb l’art digital a Eivissa.

L’Ajuntament d’Eivissa i el Consell Insular d’Eivissa organitzen aquest esdeveniment, produït per 3DLight i Improbable Films, en el que hi col·laboren empreses locals.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, “no hi ha millor escenari com els barris de Dalt Vila, el Port i la Marina, per poder oferir a residents i turistes una imatge de la ciutat diferent i una excusa per passejar per aquests barris a més de situar la ciutat d’Eivissa al epicentre de la creació tecnològica”.

Per al director insular de Turisme, Vicent Torres, ‘Ibiza Light festival és un esdeveniment que s’ha consolidat en aquesta tercera edició i, degut a les dades en que es celebra, comença a ser un atractiu més per viatjar a l’illa, allargant d’aquesta manera la temporada turística. De fet, es calcula que l’any passat visitaren les instal·lacions de Ibiza Light Festival unes 30 mil persones.

Pedro Comesaña, un dels productors de Ibiza Light Festival, ha destacat que és un esdeveniment que neix a Eivissa i que l’objectiu és exportar aquests artistes fora de les Illes.

Enguany, el país convidat serà Jordània, amb la presència de l’artista Andrei Snober i una instal·lació sobre la cultura bereber.

Les 20 instal·lacions que constarà Ibiza Light Festival comptarà amb artistes i col·lectius, consagrats i emergents, com Richar Santana, El Imaginario, Necko, Improbable Films, 3DLight, Jorge Escobar & Yon Aliaga, Ramón Donoso, Rob Loren, INTRVL AV, Silver Odyssey's featuring Alchemy Flame, Mike Jee o ER-Productions, productora internacional especialista en láser presentando un show a gran escala.