Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Retirada residusD’aquest total, el 85.5% s’ha hagut de recollir a causa de l’incivisme perquè s’han depositat sense avís previ el que suposa un sobrecost de 157.000 euros anuals.

El servei de neteja de l’Ajuntament d’Eivissa ha recollit durant el primer semestre de 2018 un total de 372,66 tones de trastos al carrer, dels quals 318,62 tones han estat abandonades al carrer sense previ avís dels ciutadans al servei gratuït de recollida de trastos.
Aquest fet suposa que un 85.5% del retirat en voluminosos a la ciutat d’Eivissa ha estat a causa de l’incivisme. Del total recollit, tan sols 54 tones han estat retirades havent avisat al servei gratuït del que disposa l’empresa concessionària de la neteja Valoriza.

Aquest ha estat un dels motius pels quals s’ha hagut de modificar el contracte de neteja amb l’empresa concessionària Valoriza. Abans de la modificació del contracte, i en cas que la ciutadania avisés per a la recollida dels trastos, s’havia programat la retirada, mitjançant una ruta programada, per a ser realitzada a primera hora del matí de dilluns a dijous.
Aquest incivisme ha provocat que el contracte s’hagi hagut de millorar amb una inversió de 156.853,68€ per poder augmentar la plantilla i incrementar a dos equips de recollida de voluminosos al matí i dos a la tarda de dilluns a diumenge.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa es fa una crida a avisar a l’hora de deixar objectes voluminosos al carrer tant per mantenir una ciutat més neta, com per a reduir el sobrecost que suposa l’abandonament dels objectes voluminosos.

Des de l’empresa de recollida de neteja es té habilitat un telèfon gratuït per avisar de que s’ha de llençar un objecte voluminós. Aquest servei facilita a l’usuari una data concreta per a deixar l’objecte al carrer. La sol·licitud per al llançament d’un trasto es pot fer a través del telèfon 900 200 218 o emplenant un formulari que es pot trobar a la web www.eivissa.es.

Les actituds incíviques en relació amb l'abandonament de trastos al carrer, tal com preveuen les ordenances municipals, poden ser sancionades amb multes a partir de 601 euros.