Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CreathlóCreathló, la primera Fira d’emprenedoria Eivissa Crea comptarà amb més de 50 empreses i institucions, en dos espais d’exposició i demostració, tindrà lloc el proper dia 5 d’octubre a la plaça d’Antoni Albert i Nieto. 

La regidora de Turisme i Comerç, Glòria Corral i la vicepresidenta del Consell d’Eivissa, Marta Diaz, han presentat Creathló,  la primera Fira d’emprenedoria Eivissa Crea, que tindrà lloc el proper 5 d’octubre a la plaça d’Antoni Albert i Nieto des de les 9.00 hores fins les 20.30 hores. Es tracta de la primera fira d’emprenedoria que es fa a l’illa d’Eivissa en la que hi participaran, en un espai d’exposició i demostració, més de 50 empreses i institucions de suport a l’emprenedoria.

Per aquest motiu, s’han organitzat xerrades, tallers i demostracions que tenen tres objectius. Per una banda, donar a conèixer les empreses que hi participen i que provenen o han estat incubades al Viver d’Empreses,  donar eines de qualitat als futurs emprenedors i també poder aportar a totes les persones emprenedores, exemples i experiències que serveixin per a millorar el funcionament de cada una de les empreses.
Tant les empreses que hi participen com les institucions i entitats, disposaran d’estands  que estaran oberts durant tot el dia. També s’instal·larà una gran carpa en la que es duran a terme les principals activitats que s’han organitzat. S’habilitarà una zona gastronòmica on hi haurà 5 empreses treballant.

Per a la regidora de Turisme i Comerç, Glòria Corral, la celebració de la primera Fira d’Emprenedoria Creatlhó, és un esdeveniment al que pot assistir qualsevol persona interessada en millorar tècniques a la seva empresa o les que estiguin pensant en crear una empresa. ‘De qualsevol idea pot sorgir una empresa. Però primer de tot s’ha de veure si és viable econòmicament, si té recorregut, si val la pena afrontar els riscos i planificar bé la seva creació. Per aquest motiu existeix Eivissa Crea, un lloc, un viver on les idees es converteixen en realitat i on es presta un servei d’assessorament gratuït a tots els emprenedors’.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell d’Eivissa, Marta Diaz, ha dit que ‘des de les institucions hem de trobar les formes de dinamitzar i donar suport a diferents projectes d’emprenedoria com farà aquesta fira i com treballa Eivissa Crea durant tot l’any’.

Programa d’activitats i xerrades
El programa d’activitats  i xerrades comença a les 9.00 del matí amb la celebració de la segona edició de la gimcana Creathló Eivissa Crea. Una mena de joc mitjançant el qual totes les persones participants hauran de seguir les pistes i cercar la informació que comporta la creació d’una empresa. D’aquesta manera aprendran a seguir tots els passos necessaris des de que sorgeix una idea fins a la seua materialització. Aquesta activitat esta especialment dirigida a emprenedors i alumnat de graus formatius.
El programa d’activitats continuarà, a les 11 hores, amb la inauguració de la Fira d’emprenedoria a càrrec de la regidora de Turisme i Comerç, Gloria Corral, la vicepresidenta 2º del Consell Insular d’Eivissa, Marta Díaz, Manuel Porras Romero, Director General de Política Industrial.
A les 11.30 hores començarà una  exhibició de ioga a càrrec de Chandra Ibiza, empresa sorgida del Viver d’empreses i posteriorment, de 12.00 hores  a 13.30 hores, s’ha previst un taller anomenat  “Expliquem històries reals”, a càrrec de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).
Des de les 13.30 hores fins a 14.30 hores, les persones interessades poden assistir a la xerrada “Cóm finançar la teua empresa”. Intervindran Sandra Palau, directora de Caixa Colonya, Miguel Jurado, director de sucursal del Banco Sabadell i  un representant del ISBA SGR.
Les activitats es reprenen a les 16 hores amb la xerrada “Tens un soci? Fes una cooperativa”  a càrrec de la Unió de Cooperatives de Treball Associats de les Illes Balears. (UCTAIB). I a les 17.00 hores començarà una classe oberta de Pilates  a càrrec de Ibiza en Forma. A les 17.30 hores s’iniciarà   l xerrada “Storytelling. La teva marca té una historia. Conta-la” a càrrec de l’empresa La Boombilla, que actualment esta al Viver d’empreses i a les 18.30 hores tindrà lloc una exhibició a càrrec de Ibiza Dance Academy.  
A les 19.00 hores començarà la xerrada “El poder de la imatge i del vídeo per contar la història de la teua empresa”  a càrrec de l’empresa Saskia Bauer & José Fernandez Life i a les 20 hores hi haurà una desfilada de Ibiza Stones amb models de Deva Models i maquillatge a càrrec de Chus Ramírez Make Up. Finalment a les 20.30 hores es farà el tancament Fira d’emprenedoria Eivissa Crea.

Eivissa Crea
Entre els mesos de gener i juny de 2018, Eivissa Crea, el servei de suport a la creació i consolidació d'empreses, ha atès a 114 persones, la qual cosa suposa gairebé la mateixa quantitat de persones ateses en tot l'any 2017, any en el qual es van atendre entre gener i desembre a 121 persones.

S'han creat 35 noves empreses entre gener i juny, gairebé una de cada tres persones emprenedores ateses (31%) ha creat ja l'empresa, el 55% té pensat crear l'empresa després de la temporada o de cara a la temporada que ve i un 14% no la va a crear. Quant al sector de la idea empresarial, el 95% està enfocada en el sector de comerç i serveis, sent els sectors primaris i secundaris molt residuals.

Enllaç a:
· Programa Creathló