Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Tallers salutLa regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa i la Unitat de Salut del Pacient de l’IB Salut organitzen sis tallers informatius adreçats a la ciutadania per tal de donar a conèixer informació pràctica sobre el sistema de salut, el seu funcionament i qüestions com la seguretat del pacient.  

El primer taller informatiu, Fonts d’informació segures sobre salut a internet, tindrà lloc aquest dijous dia 30 de març a les 18:00 hores, i es donaran pautes com llocs on trobar informació fiable sobre la salut a internet. El taller serà impartit per Maria Costa Marin, llicenciada en documentació i màster universitari en telemedicina i membre de la Unitat de Seguretat del Pacient de l’IB Salut.

Les xerrades i tallers estan enfocats tant a professionals com a la ciutadania en general i l’objectiu és explicar qüestions com la seguretat del pacient en l’àmbit sanitari, augmentar la cultura de seguretat  de la ciutadania i donar a coneix les funcions de la Unitat de Seguretat del Pacient així com les mesures que poden dur a terme els ciutadans.

Aquests tallers començaran dijous 30 de març, a les 18h i tindran lloc cada mes fins al juny i es reprendran a l’octubre fins novembre.

El dia 18 d’abril tindrà lloc el taller bàsic sobre reanimació cardiopulmonar en el que es proporcionaran els coneixements, habilitats i actituds per fer front a una aturada cardio-respiratoria a l’àmbit no sanitari. El taller serà impartit per la doctora Elena Bartual Lobat, adjunta al servei de medicina intensiva de l’Hospital de Can Misses i coordinadora dels cursos de suport vital de l’Àrea de Salut d’Eivissa.
 
El dia 18 de maig tindrà lloc el taller “Parlem de la teva medicació” on es proporcionen les pautes d’utilització segura de la medicació en el domicili. El taller serà impartit per Margarita Prats Riera, farmacèutica responsable de l’àrea d’urgències i de l’àrea d’anestèsia i quiròfan de l’hospital de Can Misses i Ana Samper Juarez, responsable de farmacotecnia i àrea materno-infantil de Can Misses.
El taller “Cuidar al cuidador” tindrà lloc el dia 9 de juny, es preveu facilitar les eines als cuidadors i ciutadans en general perquè mantinguin i promoguin la seva salut i la seguretat dels pacients al seu càrrec. La infermera i fisioterapeuta Irene Costa Daalmans serà l’encarregada d’impartir la xerrada.

El dia 18 d’octubre, s’impartirà el taller “Drets i deures del pacient” on es donaran a conèixer els drets que disposa el pacient però també els deures i com fer servir ambos. El taller serà impartit pel tècnic d ela funció administrativa de Can Misses, Ignasi Casas Ollé.

El darrer taller s’impartirà el 23 de novembre i es tractarà el tema de “preparació de la visita mèdica” on s’informarà sobre quines mesures s’han de portar a terme abans d’una intervenció quirúrgica, una prova radiològica, una prova analítica, una visita al metge o a la farmàcia. També s’explicarà com funciona el servei de triatge d’urgències de l’hospital de Can Misses. Les doctores Maria Ángeles Leciñena coordinadora mèdica del servei d’urgències de l’Hospital de Can Misses i Sara Blanco, cirurjana maxil·lofacial de l’Hospital de can Misses i Laura Sahuquillo Frias, adjunta al servei d’anàlisis clínics de Can Misses, impartiran la xerrada.

Tots els tallers s’impartiran a la seu d’AMADIVA, al carrer Madrid nº 64.

Enllaç a:
· Programa dels tallers
· Tall de veu del regidor de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Joan Ribas