Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Projecte Medusa FestivalL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el tinent d'alcalde, Joan Ribas, han visitat aquest matí l'escola de Cas Serres on ha començat el projecte Medusa Festival, un procés d'art participatiu a diferents les escoles i instituts del municipi en el que, a través de l'art urbà, la pintura i el grafitti es duen a terme diversos murals als espais de transit i quotidians de la ciutat.

El projecte cultural es desenvolupa sota la direcció de quatre artistes internacionals Hosh, Suso33, Mono Gonzalez i Tono Cruz que, al llarg dels propers 10 dies, intervindran a espais públics com l'escola d'Adults, l'institut de sa Blanca Dona i l'escola de sa Joveria.
Durant els propers tres dies es duen a terme tallers a les escoles de Cas Serres i sa Joveria on els artistes imparteixen tallers d'estencil o de pintura de camisetes. Aquests tallers s'han iniciat avui a l'escola de Cas Serres, l'artista Alejandro Nono Gonzalez conegut per la seva obra social ha impartit el taller als més petits.

A través de la pintura mural i l'art urbà, es poden treballar objectius transversals i apostar per al desenvolupament a través de la cultura i realitzar obres acords  amb el paisatge local.
Per als responsables del Projecte Medusa, l'art urbà i el grafitii son disciplines molt reconegudes, per la seva capacitat d'impuls al desenvolupament socials.  Amés, amb la implicació dels petits i dels joves del municipi, s'aconsegueix que les intervencions siguin mes participatives creant-se sentiments de respecte a l'espai públic.

Per a l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, el projecte és molt positiu perquè preveu impulsar l'art creatiu i participatiu dins les aules entre els mes petits i els adolescents i per una banda potenciar l'art entre els joves i d'altre transmetre estima cap a l'art urbà i els espais públics.  
L'artista Josh, impulsor del Medusa Festival ha destacat el fort component didàctic dels tallers que el que pretenen és “encendre la curiositat i les ganes d'aprendre arts plàstiques entre els mes petits i els adolescents”.
A les escoles es preveu pintar jocs al pati de l'escola, com és el cas de l'escola de sa Joveria, murals, com a l'institut de Sa Blanca Dona i altres intervencions creatives a la resta de centres educatius que hi participen.