Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació projecte UA27L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el conseller d'Habitatge i Energia del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han presentat el projecte bàsic de rehabilitació de l'edifici ubicat a la UA27 del barri de sa Penya on es preveu construir 11 habitatges de lloguer i equipament municipal.
 
El projecte de rehabilitació de l'immoble ha estat elaborat pels tècnics de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge del Govern Balear en coordinació amb els tècnics municipals, fruit d'un conveni de col·laboració signat fa dos mesos entre ambdues institucions.

Es tracta d'un edifici municipal, ubicat entre el carrer Alt i Retir, on s'han previst 11 habitatges de protecció oficial d'entre 45 i 75 metres quadrats en una superfície de 940 metres quadrats distribuïts en tres nivells, planta soterrada i dos plantes.
Els habitatges comptaran amb una o dues habitacions amb sala d'estar, menjador i cuina. Es construiran seguint criteris d'estalvi energètic i tindran els accessos per carrer Alt. A més s'incorpora un espai per a equipaments de 273 m2.

Per a l'alcalde d'Eivissa Rafa Ruiz aquest projecte persegueix  "un doble objectiu, rehabilitar un espai a un barri emblemàtic per a la ciutat i d'altre banda millorar el greu accés a l'habitatge que patim a Eivissa".
L'alcalde ha agraït la celeritat i l'esforç per part del Govern Balear en l'execució del projecte bàsic de rehabilitació i per la col·laboració institucional entre les dues administracions.  

El conseller d'Habitatge i Energia, Marc Pons, ha anunciat que el Govern també participarà en la recuperació de l'immoble amb una aportació de 140.000 euros provinents del reajustament del Pla Estatal d'Habitatge. Marc Pons ha afirmat que "des del Govern ajudam a tots les administracions, especialment a les que són sensibles en matèria d'habitatge i per part del Govern seguirem fent feina en la redacció del projecte executiu i col·laborarem en tot el necessari".

El projecte tendrà un pressupost aproximat d'un milió d'euros que es finançarà a través del Consorci Patrimoni de la Humanitat. El projecte bàsic ha de passar per les comissions de seguiment, com la del PEPRI, i continuar amb la tramitació administrativa mentre es redacta el projecte executiu de l'obra.

El projecte inclou la reordenació de tota l'estructura de l'edifici amb l'enderrocament de les parts afegides i parasitàries, passant de 44 infravivendes a 11 habitatges, i la reurbanització i creació d'un nou espai públic.