Mai 22, 2024

ajuntamentdaltvila

L'alcalde del Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, ha rebut avui a Can Botino als membres de la Comissió Executiva del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que es reuneix aquest cap de setmana en la capital de l'illa per a celebrar el 25 aniversari d'Eivissa com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.
Triguero ha donat la benvinguda al president i alcalde de Sant Cristòfor de la Llacuna, Luis Yeray Gutiérrez; a la vicepresidenta primera i alcaldessa de Santiago de Compostel·la, Goretti Sanmartín; al vicepresident segon i alcalde de Segòvia, José Mazarías, i a Carlos García Carbayo, alcalde de l'Ajuntament de Salamanca. L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales no ha pogut desplaçar-se a Eivissa, però ha participat per videoconferència en la Comissió Executiva. “Vull agrair al president del GCPHE i a l'alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, haver triat Eivissa per a abordar les futures accions de promoció turística internacional i planificar els esdeveniments culturals i esportius l'any en què se celebra el 30 aniversari del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat”, ha manifestat l'alcalde de l'Ajuntament d’Eivissa, qui ha destacat que aquests dies tots els alcaldes aprofitaran per a compartir inquietuds i solucions per a aquells problemes comuns de les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat.
Triguero ha recordat que Eivissa va demanar acollir una d'assemblees del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat per a commemorar els 25 anys de la declaració de la UNESCO d'Eivissa i aquesta sol·licitud va ser confirmada en la passada Assemblea d'Úbeda, celebrada el passat 24 de febrer. “La visita dels membres del GCPHE coincideix amb la celebració de la nostra Fira Eivissa Medieval, que cada any atreu a milers de residents i turistes a Dalt Vila. És una ocasió perfecta per a gaudir del nostre centre històric, que s'omple de vida aquests dies i per a mostrar al món les nostres muralles, les millor conservades del Mediterrani, i la riquesa patrimonial de l'illa i d'Espanya”, ha manifestat l'alcalde de la capital eivissenca.
Per a acabar, l'Ajuntament d’Eivissa recorda la programació de demà prevista pel Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat:
10.00 hores: Foto oficial de familia al Baluard de Santa Llúcia.
10.30 hores: Assemblea General al MACE (Museu d'Art Contemporani d'Eivissa) C/ Ronda Narcís Puget. *Els mitjans gràfics podran gravar recursos a l'inici de la reunió
12.00 hores Roda de Premsa al MACE
El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 i declarada d'Utilitat Pública, l'objectiu de la qual és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que el componen, així promocionar l'oferta turística dels seus destins en els mercats nacionals i internacionals. Integren el Grup les ciutats espanyoles els conjunts històrics de les quals han estat inclosos per la UNESCO en la Llista del Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbalde la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.
Wpp