abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

La Cavalcada Reial tindrà lloc aquest divendres 5 de gener a partir de les 17:30 hores al port d’Eivissa, on Melchor, Gaspar i Baltasar arribaran en vaixell i des d’allí les Seves Majestats, les sis carrosses i els 350 participants oferiran el tradicional recorregut: Es Martell, Bartomeu de Rosselló, avinguda d’Isidor Macabich, carrer del País Valencià, avinguda d'Espanya i passeig de Vara de Rey, on conclourà l’itinerari. A la carpa municipal els Reis d’Orient oferiran un discurs i  tindrà lloc l’acte de lliurament de les claus màgiques que obren totes les cases per poder repartir els regals.

 

L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, ha destacat que la Cavalcada dels Reis d’Orient és un dels esdeveniments més esperats pels més petits i que aquest any es repartiran 2 tones de caramels, 500 quilos més que en 2023. A més, Triguero ha recordat que la comitiva reial tornarà a passar per l’avinguda d’Isidor Macabich, després de no fer-ho l’any passat per les obres, i ha assenyalat que l’Ajuntament d’Eivissa oferirà una Cavalcada més inclusiva perquè aquest dia 5 hi haurà 170 cadires per les persones majors (70 al Parc de la Pau i 70 a l’avinguda d’Ignasi Wallis) i unes altres 30 per persones amb necessitats especials on l’església del Roser. A aquesta zona concreta del recorregut està previst que es redueixi el volum de la música i es repartiran auriculars de cancel·lació de sorolls per evitar molèsties entre els menors amb trastorns de l’espectre autista. 

A continuació, el regidor de Festes, Francisco Torres, ha explicat que l’Ajuntament d’Eivissa ha destinat uns 45.000 euros a la Cavalcada Reial de 2024, formada per sis carrosses màgiques i uns 350 participants (entre figurants i membres de les diferents escoles de dansa i clubs de gimnàstica que acompanyen a cada una de les carrosses),  que animaran el recorregut amb les seues coreografies. Torres ha manifestat també que els caramels són sense gluten i tous per evitar danys quan es llencin. “L’objectiu de l’Ajuntament és omplir d’il·lusió la Ciutat i, amb aquesta Cavalcada, acomiadar el Nadal amb l’alegria viscuda al municipi durant aquestes festes”, ha expressat Torres, qui ha afegit que el mateix divendres 5 de gener, a les 16 hores, els Reis d’Orient visitaran als més petits hospitalitzats a Can Misses.

Posteriorment, Torres ha apel·lat a la solidaritat dels vesins i vesines d’Eivissa i ha recordat que entre avui, dimarts 2 de gener, i dijous 4 de gener, a partir de les 18:30 hores al Mercat Vell hi haurà un carter real i es recolliran joguines pels nens i nenes menys afortunats. 

Sobre el disseny de la Cavalcada Reial, l’artista Streakka ha afirmat que l’Ajuntament d’Eivissa comptarà aquest any amb unes carrosses originals i molt acolorides i que des d’octubre el seu equip i ell estan treballant intensament per oferir una desfilada que impressioni tant als adults com als boixos i boixes que s’apropin a veure a Melchor, Gaspar i a Baltasar.  

 

 

 

 

 

La carrossa de l’Estrella de Betlem arrossegada pel cavall mitològic Pegàs obrirà la cavalcada reial, a la que seguirà la carrossa de Melchor, que inclou un homenatge a la Ciutat. A la tercera hi anirà el patge reial i està formada per un òrgan i lletres per simbolitzar els desitjos amb els que els més petits han omplit les cartes dirigides a les Seves Majestats. Gaspar serà el protagonista de la quarta carrossa envoltada d’un remolí de fantasia. La temàtica de la cinquena carrossa és l’astronomia i per això s’ha decorat aquest vehicle amb un telescopi i una representació del sistema solar.  Per acabar, la carrossa de Baltasar tindrà un decorat protagonitzat per un lleó.  

Finalment, la Policia Local d’Eivissa, en coordinació amb la Policia Nacional i Protecció Civil, durà a terme un dispositiu de seguretat per tal de garantir el bon funcionament de la Cavalcada dels Reis d’Orient. 

 

 

 

 

 

Wpp