Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Montse Garcia, ha presentat els models de contenidors per a la recollida de residus sòlids i de fracció selectiva que a partir d'octubre començaran a instal·lar-se a tot el municipi d'Eivissa.

Els nous contenidors compten amb una capacitat de 3.200 litres i un 30% del total que s'instal·laran estan adaptats per a persones amb dificultats de mobilitat i per aquest motiu, per facilitar el seu accés, tenen una apertura al centre del contenidor.

La producció dels contenidors l'ha realitzat una empresa espanyola, utilitzant un sistema nou per tal que siguin mes resistents, amb orificis d'entrada de dimensions mes grans respecte als anteriors i amb sistemes silenciosos a les tapes.

Amb la nova contrata, es preveu un increment del 50 % en el nombre de contenidors de rebuig i d'un 15 % de reciclatge amb respecte al nombre de contenidors que hi ha instal·lats a la ciutat.

Els 1.800 contenidors s'instal·laran a la resta del municipi a partir del mes d'octubre i l'empresa disposa de tres mesos per a la seva implantació total. El procés de renovació s'ha iniciat avui amb la instal·lació de tres punts a la ciutat, en total s'han instal·lat 8 contenidors a l'avinguda Bartomeu Rosselló i 5 contenidors al carrer Carles III.

La instal·lació dels nous contenidors vindrà acompanyat d'una campanya d'informació a la ciutadania per donar a conèixer els horaris en que es pot baixar els fems, des de les 20:00 fins a les 23:00 hores o el telèfon on sol·licitar la recollida de residus voluminosos ( 900 200 218) entre la informació que es facilitarà.

Segons un estudi elaborat amb la Universitat Politècnica de Madrid i Ecoembes, Eivissa es un dels municipis amb un index elevat de reciclatge (15%) i en el que la distancia mitjana d'ubicació dels contenidors al municipi d'Eivissa es de 80 metres. Amb les dades d'aquest estudi i l'increment del nombre d'unitats, l'Ajuntament d'Eivissa prepara una nova implantació dels contenidors.

Segons la regidora de Medi Ambient, Montse Garcia, l'objectiu es revisar tots els punts de recollida per tal de que a cada punt on hi hagi recollida de rebuig també s'implementin els contenidors de recollida selectiva i incentivar així el reciclatge entre les famílies.

Eivissa, 29 de juny de 2016.