abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Sant JordiEl passeig de l’Alamera a Eivissa acull, el pròxim dissabte 23 d’abril, des de les 9.30 hores i fins les 22 hores, la Diada de sant Jordi amb signatura de llibres, activitats pels més petits i contacontes, i amb 36 parades de llibreries, floristeries, entitats i associacions.

Durant la jornada s’han organitzat diferents activitats com la Biblioteca al carrer, de 10 a 13 hores i de 17 a 20.30 hores. També hi haurà tallers de manualitats de 11 a 12 hores i de 17 a 18 hores i un contacontes a càrrec de David i Monma de 13 a 14 hores. La Colla de Sa Bodega oferirà una ballada a les 11 hores.

Les llibreries que participen enguany a la Diada de Sant Jordi són 6, dues més que l’any passat: Sa Cultural, Avenida (Nova Area), Mediterrània, El Barco de papel, Hipérbole i Kidsbiz. Pel que fa a les editorials que estaran al passeig de Vara de Rey són Edicions Aïllades, Balàfia Postals i l’Institut d'Estudis Eivissencs.

També hi estaran presents diferents entitats i institucions com la Plataforma per la Llengua Catalana - Col·lectiu L'Esbarzer, Gen-Gob Eivissa, la Fundació Conciència, l’Associació contra el Cáncer, l’APIMA Sa Joveria, Esquerra Republicana, Physi-Rehab Kineterapy, Centro Meditación Kadampa Vajrayama (llibres editorial Tharpa), Asociación Celeste, Esquerra Unida i Museu Etnogràfic i Arxiu d'Imatge i So del Consell d'Eivissa.

Pel que fa a les floristeries, es trobaran al passeig, Ambiental, Es Detall, Es Baladre i Vanai.

Altres parades que estaran presents són Marga Jarrin, parada de punts de llibre artesanals, Companatge i Mi uniforme del cole amb fundes de llibre i punts.

Pel que fa als autors i autores que han demanat tenir paradeta pròpia són:
- Sabrina Boix Escandell, autora de "Que tu mala alimentación no pare tu vida".
- Vicente Serra Torres, autors de llibres locals
- Jose Luis Mir Vida, autor de "Santa Eulària, Ibiza 1971. La rebelión de los hippies"
- Maria Marwell, autora de llibre "El legado".
- Raul Romero, autor de "El hipogeo escarlata", i Rafel Ibáñez Boned, autor del llibre "De la vejez y la locura".
- Andrea Espósito, autor d'"Un punto de vista. La intención, la consciencia y el poder de la mente".
- Adela Garcia, autora de "Nunca olvides llorar" i "Somos piel".
- Alessandra Rossin, autora de llibres diversos
- Emmanuella T., autora de "Destellos de danza: En busca de un sueño" i Fco Javier Álvarez, autor de diversos llibres.

Els autors de novetats del darrer any que signaran exemplars a la caseta de l’Ajuntament són els següents:

12 -13 h.
-Ben Dunwell, autor d'"Isla de pinos: una novela sobre los albores de Ibiza", publicat per Barbary Press.
-Lluís Ferrer Ferrer, autor de "Cómics y censura. De Wonder Woman a Charlie Hebdo", publicat per Apache Libros.
-Chris Martos, autor de "Multiverso", editat per Círculo Rojo.
-Xescu Prats, autor de "Pepe Roselló, la Ibiza vivida", editat per Balàfia Postals.
-Joan Ribes, autor de "Monstres agraïts. Cinquanta històries per estimar encara més la música", publicat per Finis Africae.
-Jean Serra. "Per memòria. II part", publicat per Círculo Rojo.
-"Materias. Ibiza", de Marta Torres, editat per Funambulista.

18 - 19 h
-Joan Lluís Ferrer. "Ses Salines: l'orgull d'un poble. 1975-2001. De macroprojecte urbanístic a Parc Natural", publicat per l'Institut d'Estudis Eivissencs (IEE).
-Bernat Joan i Marí, autor de "Balada de la garsa vella", publicat per Edicions Aïllades, i Paraula i esperit. Al voltant dels Cants Espirituals de la literatura catalana, editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat (PAMSA).
-Josep Joan i Marí "Pep Xomeu" i Antoni Marí "Tirurit", autors de "L'Eivissa que ja no tenim", publicat per Edicions Aïllades.
-Jose Luis Mir, autor de "Santa Eulalia, Ibiza 1971. La rebelión de los hippies", publicat per Uno Editorial.
-Pere Amorós i Pla, autor de "Tir de pedra a la fosca", publicat per Edicions Aïllades.
-Teresa Navarro Pastor, editora del llibre "Amb lletra de dona. Trenta veus literàries de les Illes Pitiüses", publicat per Edicions Aïllades.
-Mariano Torres Ribas, autor de "Història del trot eivissenc". Autoeditat amb el suport de l'Ajuntament d'Eivissa i el Consell Insular.
-Cristina Amanda Tur (CAT), autora d'"Ingeborg. El crimen de las marionetas", publicat per Balàfia Postals.

19 - 20 h
-Nora Albert, traductora de "Buidor d'amor (Vuoto de amore)", d'Alda Merini, publicat per Edicions Aïllades i "Massa vida a la sang", d'Antònia Pozzi, Premi Cavall Verd 2022
-Iolanda Bonet i Toni Marí Tirurit, autora i il·lustrador de "La bruixa de Formentera" i "Es fameliar de Balansat", rondalles de Joan Castelló Guasch adaptades per Iolanda Bonet i il·lustrades per Toni Marí Tirurit. Números 1 i 2 de la col·lecció "Petits", publicada per l'Institut d'Estudis Eivissencs (IEE)
-Frederic Bofill, autor de "La núvia malaltissa i altres històries del forner", publicat per Balàfia postals.
-Belén Liñán, autora del poemari "Enología de los vientos", publicat per Olé Libros i Cuadrante Editorial.
-Josep Ramon Cardona, autor amb Ernesto Ramón Fajarnés de "Historia del turismo en Ibiza y Formentera, 1900-2020", edició revisada i ampliada per Balàfia Postals.
-Meritxell Rius Montcusí i Paquita Marí Bonet, autora i il·lustradora del conte "L'assemblea de les sargantanes", publicat per Balàfia Postals.

Sant Jordi

Wpp