Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Minut de silenciA l’acte s’han llegit els noms de les 19 víctimes de violència masclista assassinades enguany a tot l’Estat.

L'Ajuntament d'Eivissa ha guardat avui cinc minuts de silenci al Casal d'Igualtat i a la resta de les dependències municipals de l'Ajuntament d'Eivissa, en senyal de condemna per l'assassinat masclista d'Elena, una dona de vint-i-un anys que ahir era assassinada per la seva parella al municipi d'Eivissa.

L'Ajuntament d'Eivissa ha decretat avui dia de dol oficial i les banderes onegen a mitja asta.

Al minut de silenci, hi han assistit, a més dels membres de la corporació municipal encapçalats per l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, la directora de l'IB Dona, Maria Durán i responsables d'altres institucions de l'illa d'Eivissa.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha condemnat rotundament aquest nou assassinat masclista. L'alcalde ha dit que 'el masclisme i les actituds masclistes s'han de combatre tant des de les institucions com des del vessant personal. És responsabilitat de totes les institucions seguir treballant de forma incansable i amb total compromís per acabar amb les violències masclistes. Ens hem criat en una societat patriarcal que ens ha inculcat uns hàbits que hem de combatre i hem de començar a reconstruir aquesta idea que tenim i fer les passes decidides que una vegada per totes les dones puguin viure en igualtat'.

La directora de l'IB Dona, María Durán, ha assenyalat que 'el més important és que la societat entengui que sense els homes no s'aconseguirà acabar amb aquesta xacra social perquè el món que estem vivint actualment, que es matin dónes només pel fet de ser dones. Des del dia que es va aixecar l'estat d'alarma, cada dos dies ha mort una dona assassinada. Això és insuportable i intolerable per qualsevol democràcia'

L'acte ha conclòs amb la intervenció de la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa, Clàudia Cotaina, que ha manifestat que 'el feminici que hem patit a la nostra ciutat és l'expressió més cruel de la violència masclista. Són tres les dones assassinades a Eivissa des que hi ha registres' La regidora ha explicat la instal·lació dels cercles negres a la façana del Casal de la igualtat. 'Els cercles no són només punts negres que podem veure, sinó que tenen noms i cognoms, són dones assassinades a tota la geografia d'aquest país'. A continuació la regidora d'Igualtat ha llegit els noms de les 19 víctimes de violències masclistes enguany a tot l'Estat, 17 dones i dos fills.

Amb el d'ahir, són dues les dones que han estat assassinades a les Balears per les seves parelles o exparelles des de principi d'any i 41 les dones mortes a les Balears des de 2003, any que s'inicià el recompte oficial de les morts per violència masclista.

Wpp