abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Immigració

Programa Municipal d'Atenció a l'Immigrant: Està constituït com a eix transversal a les diferents regidories de l'Ajuntament on es treballa de forma coordinada i integral per posar en marxa diverses accions que afavoreixen la integració de la població immigrada i la convivència comunitària. Es vol facilitar l'accés igualitari als recursos existents i l'apropament entre les diferents comunitats que conformen el teixit social de la nostra ciutat.
Des d'aquest programa s'impulsen diverses actuacions destacant-ne:
· Informació de recursos
· Actuacions d'inserció sociolaboral
· Programes de sensibilització i de cooperació social
· Informe d'arrelament social.
· Informe d'habitabilitat de la vivenda per a reagrupació familiar (es un tràmit en treball conjunt amb la Policia Local de l’Ajuntament d'Eivissa)
· Pla d'acollida: Aquest programa dóna informació i eines a les persones nouvingudes al nostre municipi per al seu millor coneixement de l'entorn com a nou ciutadà/ana. L'obtenció d'aquest diploma és un pas previ a la tramitació per obtenir l'informe d'arrelament; se sol fer amb una periodicitat d'una vegada al mes.
· Programa de Ciutadania i Convivència: Consisteix en la realització d’un curs d'esforç d'integració amb un durada de 40 hores lectives que necessiten les persones que volen optar a tràmits com la nacionalitat.

Persones destinatàries:
Tots els ciutadans en general i en especial les persones nouvingudes o amb problemes d'arrelament, de nacionalitat o de renovació de targeta, residents al municipi d'Eivissa.

Més informació:
Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Servei de promoció i manteniment per a l'autonomia personal

Aquest servei té com a objectiu principal promoure l'autonomia personal de tota persona que –independentment de la seua edat-, per motius físics, psíquics o socials, es troba en una situació de manca d'autonomia o de dificultats per desenvolupar les activitats quotidianes de la vida diària o amb unes problemàtiques familiars especials que requereixen suport extern.

El catàleg de serveis que s'ofereix des d'aquesta àrea és:
· Informació i assessorament dels recursos existents.
· Servei d'ajuda a domicili
· Servei de préstec d'ajudes tècniques
· Programa Majors a casa /menjar a domicili
· Tramitació de teleassistència
· Servei de neteja de la llar

Informació i assessorament dels recursos existents: S'ofereix informació, assessorament i suport en la tramitació envers recursos, serveis, prestacions existents, tant propis com d'altres administracions, que estiguin relacionats amb la problemàtica de manca d'autonomia presentada.

Servei d'ajuda a domicili (SAD):
Aquest servei consisteix en un conjunt d'actuacions coordinades i organitzades per l'equip de treball del SAD (coordinador, treballador social i treballadores familiars), que tenen com a objectiu promocionar l'autonomia personal de les persones beneficiaries, a través d'actuacions de caràcter individual, dins la llar i de suport social.

Servei de préstec d'ajudes tècniques:
És un servei que proporciona a les persones usuàries de SAD tot un seguit d'aparells que l'ajudin a realitzar de la forma més autònoma possible les activitats de la vida diària, alhora que també ajudi a la persona cuidadora a realitzar les tasques de forma més còmoda. Ofereix préstec d'aparells com: caminador, elevador, rentacaps...

Programa menjar a domicili:
mitjançant un conveni amb Fundació Ignasi Wallis, l'Ajuntament d'Eivissa presta una atenció integral a 30 domicilis que consisteix en menjar a domicili i 15 casos d'atenció personal.

Tramitació i subvenció de teleassistència: És una contractació de serveis amb Creu Roja per tramitar i subvencionar la teleassistència a casos socials. La teleassistència és una central d'alarma domèstica connectada telefònicament amb un centre de control. La persona usuària porta un polsador que pot activar des de qualsevol punt del seu domicili davant diferents incidències d'emergència, i pot rebre una resposta ràpida per part de l'equip humà del centre de control: avisar algun familiar, contactar amb una ambulància...

Servei de neteja de la llar: Es fan neteges de xoc per a persones amb manca d'autonomia i diverses problemàtiques socials i econòmiques, davant la valoració de l'equip tècnic del SAD o de les UTS.

Més informació a la Unitat de Treball Social Eixample,
c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 2). Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Participació social

Programa municipal de voluntariat:
L’Ajuntament pretén amb aquest programa fomentar la implicació dels ciutadans en els projectes col•lectius, fent-los sentir-se part integrant d’una comunitat.
Atencions que ofereix:
• Promoció, informació, sensibilització, comunicació.
• Formació, orientació, coordinació.
• Recursos i serveis.
• Suport.
• Fomentar la participació i l’associacionisme a Eivissa.
Persones destinatàries: La societat civil i més especialment els voluntaris així com el teixit associatiu són les principals persones destinatàries del Pla. Per a la qual cosa s’ha desenvolupat un programa d’actuacions que reforcen el teixit associatiu.

Convenis i acords amb entitats i serveis:
El conveni/acord defineix la relació entre Benestar Social i altres institucions o entitats no lucratives per a la coproducció de serveis o realització d’activitats. D’aquesta manera s’ofereix a les institucions i a les entitats, des de la línia de corresponsabilitat, una actuació coordinada per tal d’oferir conjuntament serveis de qualitat.

Atencions que ofereix:
• Convenis amb institucions i altres administracions.
• Suport a entitats i serveis.
• Convenis o acords amb associacions centralitzades que treballen en: salut, salut mental, esplai, discapacitats, serveis socials...
• Acords amb associacions territorials per a activitats de lleure i esplai, adreçades a la infància i joventut.

Persones destinatàries: Institucions i serveis d’àmbit d’actuació en serveis socials. Associacions ciutadanes sense ànim de lucre, a l’àmbit de la ciutat d’Eivissa o dels seus barris.

Més informació: Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Inclusió social

Centre d'Acollida Municipal (CAM)
Centre destinat a persones sense sostre o transeünts en situació de necessitat, on se’ls ofereix alimentació i allotjament durant un període de temps determinat i amb un servei d’informació i assessorament orientats a la reinserció social.

Atencions que ofereix: Servei d’acollida, menjador, dutxa, bugaderia i consigna. Aprenentatge d’hàbits de convivència i higiene. Informació general i orientació laboral. Assessorament i contenció a les persones amb especials dificultats. Motivació per entrar en un programa adequat a les necessitats concretes de la persona.
Persones destinatàries: Totes aquelles persones que per la seua situació social i econòmica concreta no poden fer-se càrrec de la manutenció d’una llar.

Més informació: Centre d’Acollida Municipal (CAM), c. Carles III, núm. 27, 3r Tel: 971 190 966 i a les Unitats de Treball Social de municipi que son Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12, baixos. Tel. 971313219/971313066

Menjador social
Servei conveniat amb Caritas. És un recurs que garanteix una alimentació bàsica diària per a transeünts i residents sense sostre.

Persones destinatàries: Persones sense sostre o sense cap possibilitat de cuinar i/o conservar aliments. Es dóna prioritat als demandants amb dificultats socials.
Horari del servei: de dilluns a diumenge amb horari de sopar de 19.30 a 20.00 hores.
Ubicació del menjador: c/ Carles III, núm. 27, 1r

Més informació:
Centre d’Acollida Municipal (CAM), c/ Carles III, núm. 27, 3r Tel: 971 190 966 i a les Unitats de Treball Social de municipi que són Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12, baixos. Tel 971313219/971313066

Renda mínima d'inserció
Prestació social de tipus econòmic dirigida a la cobertura de les despeses bàsiques per a la vida diària.

La tramitació de la prestació es realitza des de les diferents Unitats de Treball Social i la valoració i la resolució final el Consell d'Eivissa. La seva finalitat és facilitar la integració social i laboral de persones en situació de risc d’exclusió.

Persones destinatàries: Tant el perfil de persones destinatàries com el requisits per poder tramitar-la vénen recollits pel decret 117/2001.

Atencions que ofereix: El contingut de la RMI s’articula sobre dos eixos complementaris. D’una banda una prestació econòmica i de l’altra els plans d’inserció i reinserció sociolaboral que els beneficiaris han de complir.

Més informació: A les Unitats de Treball Social de municipi que són Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12, baixos. Tel 971313219/971313066

Treball en xarxa per a la inclusió social
Creació d’una xarxa per treballar específicament amb persones que presentin un perfil de risc o en exclusió social amb diferents agents socials: Ib-salut, Creu Roja, Caritas i l'Ajuntament d'Eivissa  per poder treballar coordinament les diferents actuacions que es vénen realitzant a cada servei i per poder organitzar actuacions conjuntes en moments d’emergència social com per exemple ones de fred.

Infància i Família

Quins programes i serveis contempla?

Projecte d'intervenció socioeducativa municipal (PISEM): L' equip d'Educadores Socials de l' Ajuntament d' Eivissa treballa en xarxa i coordinació amb els centres educatius d'educació infantil, primària i secundària (escoletes, escoles i IES), els equips d'orientació psicopedagògica (EOEP), els equips d'atenció primerenca (EAP), per prevenir i abordar els casos d'absentisme escolar i altres problemàtiques socials dins els centres escolars.
Més informació: Unitat de Treball Social Ponent c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12 baixos. Tel. 971 313219 / 971 313066

Programa PISE: És un programa conveniat amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats que va dirigit a menors de 14 a 16 anys que estan en un procés de baix rendiment acadèmic. L’objectiu principal és evitar el seu fracàs escolar a través d'accions preventives iniciant activitats d’educació compartida entre els centres reglats (IES) i l'Ajuntament d'Eivissa.
Més informació: Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12 baixos. Tel 971313219/971313066

Programa ALTER:
És un programa d’intervenció socioeducativa per a joves en risc d’exclusió social i escolar conveniat amb la Conselleria de Família i Serveis Socials del Govern Balear i l'Ajuntament d'Eivissa. És un programa dirigit a joves entre 14 i 16 anys matriculats a ESO amb greus dificultat d’adaptació a l’entorn escolar, derivades de condicions especials de caràcter escolar, social, personal familiar, per als quals s’aconsella la realització d’una part d’horari lectiu en entorns laborals externs als centres educatius corresponents, on desenvolupen un programa socioformatiu.
Més informació: Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12 baixos. Tel. 971313219/971313066

Suport educatiu a la família: A les UTS s'ofereix atenció de caire socioeducatiu a la família per donar recolzament a la família amb infants i/o adolescents, com pot ser: informació i gestió de recursos (reforç escolar, esports, escoles esportives, escoles d'estiu); pautes educatives als pares; derivació a recursos específics, treball en orientació laboral de primera feina, orientació en recursos i alternatives en formació ocupacional.
Persones destinatàries: famílies empadronades al municipi d'Eivissa.
Més informació: Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12 baixos. Tel. 971313219/971313066

Projecte Eines de Cultura: Programa inclòs dins el Projecte del Pla Nacional Gitano que ofereix activitats de reforç escolar, oci i temps lliure a menors en situació de risc social. El projecte es realitza al Centre Social la Miranda, generalment d'octubre a maig.
Persones destinatàries: nens i nenes de 3 a 13 anys, residents al barri de la Marina i sa Penya.
Més informació: Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 1,2 baixos. Tel. 971313219/971313066

Projecte Acanà: S'ofereix un espai educatiu dirigit a les mares dels menors que participen en el projecte Eines de Cultura o dones en procés d'exclusió social amb fills petits. Es realitzen tallers i xerrades formatives, oferint un espai de trobada i comunicació on poder treballar en grup diferents aspectes educatius, d'orientació laboral i habilitats socials.
Persones destinatàries: mares dels menors que participen en el projecte Eines de Cultura o dones en procés de risc d’ exclusió social amb fills petits, residents al barri de sa Penya i la Marina.
Més informació: Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12, baixos. Tel. 971313219/971313066

Projecte Aules sense Fronteres: L’Ajuntament d’Eivissa té subscrit un conveni de col·laboració amb Creu Roja per poder facilitar activitats de suport educatiu i de reforç escolar per als menors residents al municipi d’Eivissa a través del projecte Aules sense Fronteres.
El principal objectiu d’aquest projecte es oferir un servei per poder facilitar una escolarització continuada i evitar l’absentisme i fracàs escolar, desenvolupant hàbits de treball individual i en equip, d’esforç i responsabilitat davant l’estudi aprenent dinàmiques que els facilitin i ajudin a planificar les seves tasques acadèmiques; es tracta d’afavorir alhora el seu aprenentatge dotant-los de les eines necessàries per després desenvolupar-les per fer front a les dificultats que puguin anar sorgint tant a nivell acadèmic com social.
Va dirigit a menors residents al municipi d’Eivissa en edat de 6 a 14 anys. Les classes es realitzen a la seu de Creu Roja en horari de tarda de dilluns a divendres. Els grups són distribuïts per cursos acadèmics.
Més informació: Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11, baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12, baixos. Tel 971313219/971313066

Centre Betania:
L’Ajuntament d’Eivissa té un conveni amb Caritas per tal que a través del Centre Betania es puguin realitzar activitats d’oci i temps lliure per a persones residents al municipi i en especial al barri de Cas Serres.
Es duen a terme activitats tant per a persones adultes com per menors. Les activitats formatives per a persones adultes en horari de matí són cursos de castellà, català bàsic, angles, informàtica... A les tardes es realitzen activitats de suport educatiu i activitats d’oci per a nens de famílies vulnerables. Paral·lelament també es duen a terme activitats que fomentin una bona convivència al barri.
Més informació: Unitat de Treball Social Ponent, c. Formentera 11 baixos. Tel: 971394891; Unitat de Treball Social Eixample, c. Fra Vicent Nicolau, 7, 1r pis. Tel. 971310601 (ext. 1); Unitat de Treball Social sa Riba, plaça de sa Riba núm. 12, baixos. Tel. 971313219/971313066