abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

Una vintena d'hotelers de la ciutat d'Eivissa van acudir aquest dimecres a la reunió convocada per l'Ajuntament d'Eivissa en un establiment hoteler del passeig de Figueretes, amb l'objectiu de coordinar l'inici de la temporada turística a la ciutat.

En una reunió mantinguda aquest dimecres amb representants del sector hoteler de la ciutat i de la PIMEFF, l'acalde d'Eivissa Rafael Triguero va estar acompanyat dels regidors de Turisme Laura Planells i de Medi Ambient Jordi Grivé.

En primer lloc l'alcalde Rafael Triguero va repassar les principals actuacions dutes a terme per l'Ajuntament d'Eivissa en els darrers mesos, destacant el canvi en la regulació del descans del sector del taxi, cosa que facilita que hi hagi 52 vehicles més al carrer llestos per atendre els nostres veïns i turistes des d'aquesta Setmana Santa.

També es va posar èmfasi en les millores dutes a terme en neteja, com la incorporació de nova maquinària, l'optimització de recorreguts, la modificació de l'ordenança aprovada a l'últim ple municipal que amplia horaris de recollida de residus fent-los més compatibles amb l'activitat hotelera , i la incorporació de més càmeres de vigilància a la ciutat.

L'alcalde va destacar que “La ciutat d'Eivissa està a punt per començar la temporada turística. A les mesures d'embelliment i promoció dutes a terme els darrers mesos se suma la posada a punt de les platges del municipi, que s'està duent a terme aquests dies i que culminarà amb la retirada de la posidònia el proper 15 de març”

"Per la seva banda la regidora de Turisme Laura Planells va destacar les activitats de dinamització de la ciutat dutes a terme en els darrers mesos, així com la ferma aposta del consistori per un posicionament turístic enfocat a la cultura, el patrimoni i la gastronomia, com a complement perfecte al sol i platja ia l'oci que ja són coneguts a la nostra illa.

A més, la regidora va aprofitar per convidar els hotelers a unir-se a les activitats impulsades des de l'Ajuntament, per aconseguir una ciutat més viva i dinàmica. 

Per últim va recordar les campanyes dutes a terme a les diferents fires turístiques de Londres, Madrid i Berlín, així com la nova web turística que estarà llista properament i l'eina Cicerone basada en intel·ligència artificial, i que permet als viatgers planificar adequadament la seva visita a la ciutat posant en valor el patrimoni i l'oferta cultural.

El regidor de Medi Ambient i millora contínua Jordi Grivé va fer repàs dels principals canvis duts a terme en matèria de neteja, com ara la monitorització i optimització de recorreguts, la incorporació de nova maquinària, i una optimització general del servei.

"Encara estem lluny dels objectius de neteja que ens hem marcat, però es comença a apreciar un canvi fruit d'una gestió millor", va assenyalar Grivé. A més, ha recordat la propera incorporació de deu agents cívics que vetllaran pel compliment de les ordenances municipals, entre elles les de neteja i residus".

"Després d'una fase de conscienciació i informació, arribaran les sancions a qui no compleixi. La ciutat neta que volem només la aconseguim si tots fem un esforç i complim la normativa.” va destacar Grivé sobre això.

Els hotelers també van poder plantejar les seves peticions i preguntes, entre les quals destaca la petició de més connexions aèries internacionals durant els mesos d'hivern, i més presència policial que impedeixi que bandes organitzades s'estableixin a la ciutat.

Tots els assistents van coincidir a assenyalar allò positiu d'aquestes reunions, i per part de l'Ajuntament es va assenyalar la intenció de mantenir-les amb més freqüència amb l'objectiu de mantenir-los informats, continuar escoltant i atenent les seves peticions, així com treballar coordinadament per aconseguir entre tots un millor destinació turística.

Wpp