abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

El Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat juntament amb l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la direcció tècnica del Club Atletisme Pitiús, la XII edició de la Cursa solidària per la Dona, que tindrà lloc el pròxim diumenge 05 de març. El mateix dia també es celebrarà la VII Caminada per la Dona, prova no competitiva. El preu de la inscripció és de tres euros (inclou una assegurança d'un dia) i la recaptació anirà destinada a l'Associació d’Esclerosi Múltiple d’Eivissa i Formentera (AEMIF).

L'objectiu principal d'aquestes activitats és promoure la pràctica esportiva entre les dones. La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Ana Ferrer, ha animat a la ciutadania a participar en aquesta prova per celebrar el Dia Internacional de la Dona que, a més de fomentar a través de l’esports valors com la igualtat i la no discriminació per qüestió de gènere, també és solidària i suposa una ajuda económica per l’associació Aemif. En la mateixa línia s’ha manifestat la regidora d’Igualtat de la capital de l’illa, Sara Barbado, qui ha explicat que aquesta Cursa Solidària per la Dona forma part de l’àmplia programació per celebrar el Dia Internacional de la Dona i ha assenyalat que les polítiques d’Igualtat s’han de portar a terme de manera transversal i per això a l’Ajuntament d’Eivissa s’han involucrat diferents

Per la seua part, el regidor d’Esports, Joventut i Transparència de Sant Josep de sa Talaia, Xicu Ribas, ha afirmat que “un any més, per a Sant Josep és tot un orgull acollir, junt amb la ciutat d’Eivissa, la Cursa de la Dona, ja que es tracta d’una de les cites esportives amb més rellevància de la temporada d’hivern, no només a nivell esportiu, sinó també simbòlic”. Per acabar, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Marilina Ribas, ha destacat la capacitat que té aquesta cita de reunir any rere any centenars de participants, complint així amb un dels seus principals objectius de promoure l’esport i els seus beneficis entre les dones. Així mateix, ha posat en valor “l’esperit solidari de l’esport, que en ocasions tan especials com aquesta es fa encara més visible”.

Les inscripcions es poden realitzar a través de la pàgina web d'Elitechip (www.elitechip.net), abans de les 21 hores del divendres 8 de març. Tant la cursa com lacCaminada sortiran a les 11.30 hores i tenen un recorregut de 2.750 metres. L'itinerari és el següent: Sortida a l’Avinguda Platja d’en Bossa, 10 (davant Hotel Ushuaïa), Ctra de Platja d’en Bossa, carrer de les Begònies, carrer de la Murtra,Carrer Fray Luis de Leon, carrer de la punta, carrer Carles Roman Ferrer, entrada Passeig de Ses Pitiüses (Passeig de ses Figueretes) i meta a la plaça Julià Verdera.

Els dorsals es podran recollir el dia d'abans de la prova al Patronat Municipal d'Esports d'Eivissa, de 18 a 20 hores, i el mateix dia de la prova fins a 30 minuts abans de l'inici de la cursa a la zona de sortida.

A la Cursa hi hauran tres modalitats de participació: individual, amb participants únicament de sexe femení; o per parelles, amb categoria únicament femenina o amb categoria mixta (home-dona). Els dos membres de la categoria de parelles han d'arribar junts a meta. Per la seua banda, la Caminada també estarà oberta a qualsevol dona o home acompanyat d'una dona.

Wpp