abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

El Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat inicialment una proposta d'acord per la modificació puntual número 1 de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a la requalificació de terrenys per a instal·lacions esportives a ses Figueretes, amb l’objectiu de millorar-les. A la sessió plenària també s’ha donat llum verda als canvis de l’ordenança de Residus i Neteja Viària, i entre els quals destaquen l’actualització del règim sancionador, l’ampliació de l’horari per a la deposició dels residus de la fracció de rebuig i de noves obligacions com la de portar una ampolla per netejar els orins de les mascotes

Sobre la primera modificació del PGOU per millorar les instal·lacions, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan Flores, ha assenyalat que el Consistori pot modificar l’ús detallat d’un equipament definit pel planejament per a terrenys de titularitat pública a un altre diferent, dins d’aquest ús global, mitjançant un acord plenari. Per això, durant la sessió plenària ordinària d’avui, s’ha aprovat aquesta modificació que té, per única finalitat, possibilitar l'execució d'unes instal·lacions esportives cobertes en uns terrenys de ses Figueretes que estan definits com a espai lliure en els quals ja existeixen construïdes unes instal·lacions esportives descobertes part de les quals es pretén ara cobrir a fi d'optimitzar la seva utilització.   

Per tant, es proposa requalificar com a equipament esportiu la part dels terrenys que es pretén cobrir i compensar la disminució de terrenys qualificats com a espai lliure, mitjançant la requalificació com a tals d'uns de superfície major que la dels anteriors, qualificats fins ara com a equipament administratiu públic i situats en l'entorn immediat que reuneixen, a més, unes característiques físiques molt adequades.

A continuació, el quart tinent de batle i regidor de Neteja i Medi Ambient de L’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Grivé, ha explicat els principals canvis de l’ordenança de residus que ha presentat l’Equip de Govern al ple ordinari d’aquest dijous, que passarà a denominar-se ordenança de Residus i Neteja Viària, i entre els quals destaquen l’actualització del règim sancionador, l’ampliació de l’horari per a la deposició dels residus de la fracció de rebuig i especificacions d’infraccions i de noves obligacions com la de portar una ampolla per netejar els orins de les mascotes.

“L’objectiu de les modificacions de l’ordenança de residus, que a partir d’ara també inclourà al seu títol ‘Neteja Viària’, és comptar amb una normativa actualitzada, més clara, que inclogui les definicions de les infraccions, que estigui adaptada a la situació del municipi i que respongui a les necessitats dels nostres vesins i vesines”, ha assenyalat Grivé. A continuació, el quart tinent de batle ha explicat que l'horari per al dipòsit de la fracció de rebuig i orgànica durant l'hivern, fins al 31 de març, será a partir de les 18 hores, dos hores abans de com està actualment fixat. A més, a petició dels comerciants de la zona del nucli antic, l’horari a l’estiu serà fins a les 2 de la matinada en comptes de les 23 hores. La nova ordenança aprovada durant el ple d’avui també contemplarà la possibilitat d'ampliació d'horaris mitjançant sol·licitud motivada per a establiments comercials”, ha assenyalat el tinent de batle i regidor de Medi Ambient i Neteja.

Sobre l’actualització del règim sancionador, augmenten les quanties màximes de les infraccions lleus, passant dels 600 euros als 2.000. Per exemple, dipositar una bossa de fems fora del contenidor és una infracció lleu que implicarà ara una sanció de 2.000 euros, així com tirar una burilla a la via pública.  Per acabar, Grivé ha explicat que es crearà un registre obligatori per a productors singulars,és a dir, aquells que, a causa de la seva activitat comercial, generin més de 200 litres de residus en massa per dia i que s’especificarà de forma detallada les obligacions per a les persones usuàries del servei, introduint la jerarquia de les 3 R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Posteriorment, a la sessió plenària ordinària també ’s'ha acordat imposar sancions per la comissió d'infraccions greus en relació amb la protecció animal per valor de 1.500,05 euros. “Vull aprofitar per demanar a tota la ciutadania cuidar i respectar la nostra Ciutat Patrimoni de la Humanitat i, concretament, sol·licitem a les persones propietàries de mascotes responsabilitat i civisme per millorar la neteja de la nostra capital”, ha apuntat el regidor de Protecció Animal, Manuel Jiménez.

La sessió ordinària del ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha continuat amb l’aprovació de la modificació del règim de dedicació i retribucions per als membres de la Corporació (els regidors Joan Clapés, Manuel Jiménez i Rubén Sousa passen a exercir el seu càrrec a dedicació exclusiva) i  s’ha donat compte del decret 2024-1015 de modificació de delegacions, assumint el regidor d'Informàtica, Digitalització i Simplificació Administrativa, Joan Clapés Ribas, les competències en matèria de neteja d’edificis i s’ha delegat en el regidor de Ciutat Intel·ligent, Transport Públic,  Fons i Projectes Europeus, Rubén Sousa Muñoz, la gestió de Platges.  El ple també ha aprovat definitivament el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament d’Eivissa.

Sobre les mocions presentades pels diferents grups polítics, el Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha decidit:

  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista en favor de la
    presa en consideració al Parlament de les Illes Balears de la Llei de Sostenibilitat
    mediambiental, econòmica, social i turística de l'Illa d'Eivissa. Rebutjada.  
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Unidas Podemos sobre
    la modificació de les dates de pagament de l’Impost de circulació, IBI i
    Fems. Aprovada per unanimitat.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista per a la
    impartició de cursos de preparació d'oposicions a l'Administració General de l'Estat a
    l'Escola d'Adults d'Eivissa. Rebutjada
  • Moció del Grup Municipal Popular amb proposta d'acord per instar al Ministeri de
    Defensa a la cessió del solar, situat al carrer Luci Oculació, 55. Aprovada.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el grup municipal Socialista amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aprovada.

 

 

 

 

 

Wpp