abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

L’Ajuntament d’Eivissa ha sol·licitat l’adhesió a l’organització internacional no governamental ICOMOS (Consejo Internacional de Monumentos y Sitios),associada a la UNESCO per promoure, entre altres iniciatives, la conservació del patrimoni i l’alcalde de la capital de l’illa, Rafael Triguero, ha plantejat acollir a l’octubre una reunió de la Junta directiva d’aquesta entitat.

“Fa molts de mesos que estem treballant per a posicionar Eivissa com a referent cultural i volem fer valdre el nostre patrimoni. Avui és un dia important perquè tenim a la Ciutat al president d’Icomos Espanya, Juan Carlos Molina,  i també a l'expresident, Jordi Tresserras, a qui hem plantejat a aquesta primera reunió oficial l’adhesió a Icomos Espanya amb motiu del 25 aniversari de la declaració per la UNESCO d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat”, ha manifestat l’alcalde de la capital d’Eivissa, durant l’atenció a mitjans de comunicació celebrada a la Sala Capitular. 

A continuació, Triguero ha assenyalat que a aquesta primera reunió a Eivissa amb ICOMOS Espanya  s’han tractat inversions i iniciatives que es desenvoluparan de manera conjunta quan l’Ajuntament d’Eivissa formi part d’aquesta entitat associada a la UNESCO. “També vull agrair el treball i la predisposició del president d’ICOMOS per la seua total predisposició i esperem que amb aquesta col·laboració es reforci la posició d’Eivissa com referent cultural i patrimonial”, ha reiterat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa.

ICOMOS està dedicada a la promoció de la teoria, la metodologia i la tecnologia aplicada a la conservació, protecció i posada en valor del patrimoni cultural. Els seus treballs es basen en els principis consagrats en la Carta Internacional de 1964 sobre la conservació i la restauració de monuments i llocs, denominada Carta de Venècia. Entre els seus objectius destaquen proporcionar mecanismes per a vincular als organismes, institucions i persones implicades en la conservació dels monuments, conjunts d'edificis i llocs i participar en l'elaboració de programes de formació per a especialistes de la conservació, protecció i valorar el patrimoni cultural. A més, compta amb 10.705 membres individuals en 125 països i 271 membres institucionals.

Wpp