abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Itineraris temàticsL'Ajuntament d'Eivissa i el Centre d'Interpretació Madina Yabisa tornen a posar en marxa aquest mes de febrer els itineraris temàtics 'Un passeig per la història de la ciutat' per a donar a conèixer els valors culturals i patrimonials de Dalt Vila i el seu entorn.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha afirmat que ‘l'objectiu dels itineraris és mostrar al públic els diferents aspectes de la ciutat històrica, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco. Per a això, s'ofereix una ruta temàtica al mes, que es podrà fer els caps de setmana en horaris de matí i en grups reduïts. Conèixer el nostre patrimoni, la història que ens envolta i que ens fa ser qui som és necessari per valorar-la i estimar-la’.

Els itineraris són gratuïts i les persones interessades han d'inscriure's prèviament en el Centre d'Interpretació Madina Yabisa, telefonant al 971 392 390 o al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Programació 2022
La programació d'enguany començarà el 19 de febrer amb l'itinerari 'La ciutat en l'antiguitat' en el que es podran veure les restes arqueològiques conservades a Dalt Vila, que permeten conèixer l'origen i l'extensió de la ciutat en l'antiguitat. La ruta inclou l'explicació del jaciment del carrer Sant Maria, una visita als vestigis de la ciutat fenici-púnica que es conserven el Museu d'Art Contemporani (MACE) i altres vestigis a peu de la muralla renaixentista.

La temàtica de març serà 'Els escuts de Dalt Vila', amb itineraris previstos per al dissabte 5 i el diumenge 20. Serà un passeig per la història de l'arquitectura i l'heràldica civil, militar i religiosa que es conserven en els edificis de Dalt Vila, destacant els seus trets constructius i artístics, i amb una introducció a la seva gènesi, funcions i simbolisme.

En abril, els itineraris patrimonials seran el diumenge 10 i el dissabte 30, amb la temàtica 'Segle XIX, la mirada de l'arxiduc. Imatges de la ciutat'. Amb motiu del 155 aniversari de la primera visita de l'Arxiduc Lluís Salvador d'Àustria a l'illa, a l'agost de 1867, l'itinerari proposa reconèixer els paisatges i la ciutat de l'època a través de les descripcions i els dibuixos que va realitzar l'arxiduc.

Al maig, les rutes es faran el dissabte 7 i el diumenge 22, sota la temàtica 'La ciutat medieval'. És un recorregut per Dalt Vila identificant els trams conservats de les murades medievals i els carrers d'intramurs hereves de l'època andalusina. També es comentaran des de les edificacions introduïdes després de la conquesta de 1235 fins a la construcció de les muralles renaixentistes en el segle XVI.

Els últims itineraris seran el dissabte 4 i el diumenge 19 de juny, sota la temàtica 'El Port, sa Penya i la Marina', i transcorreran pels barris portuaris a extramurs per a veure la seva evolució urbana i els seus edificis més representatius. Aquesta ruta inclou la visita a la casa Broner.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur

Programa itineraris temàtics

Wpp