Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Us informem que la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa ha senyalitzat el carrer de l'escriptor i poeta Rafael Alberti amb una placa amb el seu nom i un altra amb un text extret del llibre Retornos del amor fugitivo en los montes, amb motiu del 80 aniversari de la seva visita a Eivissa.

La placa de senyalització i un altra amb un text de l'autor, han estat realitzades pel ceramista Toniet, i estan ubicades al barri de Puig des Molins.

L'estada a Eivissa de la parella d'escriptors Rafael Alberti i Maria Teresa León es va produir a finals del mes de juny a l'agost de l'any 1936, sis setmanes on s'implicaren molt en la vida local d'Eivissa. Aquests dies varen quedar reflectits tant en l'obra poètica d'Alberti com en les memòries de l'escriptora Maria Teresa León.

Al carrer també s'ha instal·lat una placa amb un text extret de la obra Retornos de amor fugitivo en los montes de Rafael Alberti: Era como una isla de Teócrito. Era la edad de oro de las olas... pero en la isla aparecieron barcos y hombres armados en las playas. Venus no fue alumbrada por la espuma. El aire de la flauta de pan se escondió, mudo. Secas, las flores sin su dios murieron y el amor, perseguido, huyó a los montes...

Durant aquest mes de juliol l'escriptora del mes a la Biblioteca Municipal de Can Ventosa esta dedicat a l'escriptora Maria Teresa León que també tindrà un carrer a Eivissa, al barri de platja den Bossa.

Eivissa, 22 de juliol de 2016