Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Platja per a cansL'Ajuntament d'Eivissa ha habilitat una zona de costa on es permet el bany i la presència de cans durant tot l'any. Es tracta del tram de costa ubicat entre els carrers Quartó de Balançat i Quartó de Santa Eulària des Riu al barri de es Viver, que te 360 metres de llargària  i que ja es troba delimitat per uns cartells que indiquen el començament i final de la zona permesa.

La regidora de Medi Ambient, Montse Garcia, ha destacat que “aquesta es la primera zona de costa del municipi habilitada  per a cans durant tot l'any perquè era una demanda dels propietaris i ha anunciat que des del Centre de Protecció Animal de Sa Coma els voluntaris podran traslladar als animals a la platja el primer dissabte de cada mes”.

A la platja per a cans s'hauran de respectar una sèrie de normes de convivència  i conducta, entre elles accedir fins a la platja amb el ca fermat, portar la documentació del l'animal en regla, i que el ca ha d'estar en tot moment controlat pel seu propietari. Els excrements s'han de replegar i dipositar a les papereres que s'han habilitat així com que el propietari s'ha de fer responsable dels desperfectes que causin els animals. Un operari de neteja repassarà tot el tram dos vegades a la setmana

A la resta de platges es permet la presència de cans al llarg de l'any a excepció dels caps de setmana i festius, i durant el període comprès entre l'inici de Setmana Santa i fins els 31 d'octubre, on la circulació i permanència d'animals a la platja estarà totalment prohibida.

Els incompliments relacionats amb la presència i conducta dels animals a les platges es sancionaran segons l'Ordenança sobre tinença i protecció dels animals amb sancions que poden anar dels 100 als 3.000 euros.