Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Salut DonesLa regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat diverses activitats en línia per celebrar aquesta setmana el Dia internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que es commemora dijous 28 de maig.

La primera d’aquestes activitats serà dimecres 27 de maig al Facebook de l’Ajuntament d’Eivissa, a les 18 hores. Diferents metgesses i infermeres han preparat el vídeo ‘L’autocura no és negociable’ en el qual parlen i donen consells sobre diferents àmbits relacionats amb la salut de les dones.

Es tracta d'un treball de Consuelo Corrionero, mèdica d'atenció primària; Eva Pasamon, metgessa de família; Sabina Torni Torres, infermera de la Unitat d'atenció a la dona; Mónica Cardona i Cristina López, infermeres d'atenció primària; Estrella Leal, infermera del 061; Esperanza Méndez Clapés, metgessa de família a Santa Eulària i Núria Alegre, infermera de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Dijous 28 de maig, l’advocada especialitzada en dret del pacient, Emilia de Sousa, parlarà sobre els drets al part i la maternitat. Serà a les 18 hores en una xerrada a través de la plataforma www.districte07800.es. Aquesta videoconferència, dirigida tant a dones com a professionals del sector mèdic, recordarà que estar informades i conèixer els nostres drets suposa l’únic mitjà conscient i responsable per decidir, acceptar o rebutjar lliurement intervencions mèdiques. A més, per als professionals, estar al dia d'aquests, suposa respectar l'autonomia de la dona i humanitzar la relació metge-pacient.

L'última de les activitats serà un col·loqui sobre "Salut Mental i perspectiva de gènere", el divendres 29 de maig a les 18 hores. Tres dones activistes d’Obertament Balears, Neus Serra, Clàudia Tomàs i Isabel Toro, parlaran amb Noemí Tur, psicòloga eivissenca que farà de moderadora, a la plataforma districte07800.

El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones se celebra el 28 de maig des de 1987 amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre el dret de les dones a gaudir d'una salut integral al llarg de tota la seua vida.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha assenyalat que ‘les desigualtats de gènere sovint afecten l’accés de les dones als serveis de salut i, en molts de casos, potencien el sedentarisme i la falta d'activitat física, degut a la càrrega de treball dins i fora de la llar i les cures a menors o persones dependents, i això influeix de manera important en què la salut de les dones empitjori’. ‘Amb aquestes activitats volem recordar l’objectiu compartit de reafirmar el dret a la salut com un dret humà al qual les dones han de tenir accés sense restriccions o exclusions de cap tipus, i durant totes les etapes de la seua vida”.

Les activitats estan finançades per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Enllaç a:
· Programa Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones