Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Benestra socialL'Ajuntament d'Eivissa ha atès un total de 3.229 trucades relacionades amb peticions d'ajuda des del començament de la crisi derivada per la Covid-19.

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa ha rebut un total de 3.229 peticions d'ajuda des que va començar la crisi derivada per la Covid-19. El departament de Benestar Social també ha tramitat un total de 673 ajudes d'alimentació, per valor de 66.419,00 euros, entre els quals es troben 442 ajuts tramitats directament des del mateix servei municipal, 171 vals de Càritas i 60 vals de Creu Roja.

Pel que fa a l'habitatge, des de l'Ajuntament s'han tramitat 57 ajudes relacionades amb habitatge. Aquestes ajudes estan enfocades a donar suport a les persones des de la prevenció i actuar perquè no perdin ca seua. Les ajudes són per a pagaments directes de contractes de lloguer, hipoteques o per al pagament dels subministraments energètics bàsics. El total en aquest sentit ha estat de 17.000 euros. En aquesta mateixa línia de feina l'Ajuntament ha aprovat destinar 500.000 € en ajudes a l'habitatge per a persones afectades econòmicament per la COVID-19.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Eivissa ha tramitat 162 ajudes per accedir a la renda social garantida que ofereix el Govern balear, el que significa una prestació periòdica dirigida a pal·liar els efectes de la crisi sanitària en l'activitat productiva de tal manera que garanteix la cobertura de les despeses bàsiques de les famílies.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que 'l'Ajuntament d'Eivissa, i en especial la Regidoria de Benestar Social, està fent un gran esforç per donar resposta als milers de peticions que ens estan arribant durant les darreres setmanes. A una situació excepcional, hem posat en marxa mesures extraordinàries, perquè no volem que ningú quedi enrere i pal·liar els efectes que està provocant aquesta crisi a les persones i els sectors productius de la nostra ciutat. Ens queden mesos de molta feina i en aquest moment, més que mai, és necessari comptar amb el romanent de l'Ajuntament per seguir donant servei als nostres ciutadans'.

Per la seua banda, la regidora de Benestar Social, Carmen Boned, ha volgut agrair la feina a tot l'equip de la regidoria que s’entreguen dia a dia en donar solucions a la ciutadania.

Per tal de millorar el servei a la ciutadania i atendre les peticions que arriben al departament de Benestar Social, l'Ajuntament d'Eivissa ha incrementat la dotació de personal del departament amb 4 nous treballadors socials i 2 auxiliars.
Tot això ha estat possible habilitant 2,4 milions d'euros del superàvit pressupostari que el Govern de l'Estat ens ha permès habilitar per a mesures econòmiques i socials d'urgència derivades de la crisi de la COVID-19.

Serveis d'atenció telefònica a majors i d'orientació laboral

D'altra banda, l'Ajuntament d'Eivissa ha posat en marxa altres serveis d'atenció com el servei d'atenció telefònica gratuït per resoldre tasques quotidianes i atendre les persones majors del municipi amb el telèfon gratuït 900 701 323, que ha atès durant aquestes setmanes de confinament un total de 60 trucades de persones majors que sol·licitaven algun tipus de servei bàsic.

La Regidoria de Benestar Social també ha posat en marxa un nou servei d'informació i orientació laboral de prestacions, ajudes, subsidi i contractes laborals on la ciutadania pot adreçar les seues consultes per aclarir i rebre informació laboral i econòmica.

Per tal de poder resoldre cada dubte es poden dirigir via correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé telefònicament al 636 26 80 75 en horari d'atenció de dilluns a divendres, entre les 9 h i les 14 h.

D’altra banda, s'ha continuat amb el servei de menjar a domicili, que atén actualment 30 persones i que preveu incrementar el nombre de persones beneficiàries pròximament. També s'han signat els convenis de col·laboració amb les entitats sociosanitàries per tal que disposin del pressupost dels convenis econòmics amb què anualment col·labora l'Ajuntament d'Eivissa.