Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Lluis LlobetL’Ajuntament d’Eivissa vol mostrar el seu condol per la mort de Lluís Llobet Tur, que s’ha produït aquest matí. Recordem que l’any 2012 Lluís Llobet va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa, amb la qual es reconeixia la seua llarga trajectòria com a persona compromesa amb la preservació i la valorització del patrimoni cultural eivissenc, a més de la seva constant activitat per donar a conèixer els valors històrics i culturals de Dalt Vila.

Recordem que Lluís Llobet va ser el fundador i primer president de l’Associació de Vesins de Dalt Vila, i que la seua feina va ser cabdal per a la redacció del Pla Especial de Dalt Vila. A més, va ser l’impulsor del primer projecte de declaració de Dalt Vila com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco. Va col·laborar a finançar -a vegades personalment, en altres ocasions conjuntament amb entitats o institucions públiques- la restauració del patrimoni històric i artístic de Dalt Vila, especialment de la Catedral, l’església del Convent i el convent de Sant Cristòfol. Llobet també va ser l’autor de valuoses donacions a l’Arxiu Històric Municipal de l’Ajuntament d’Eivissa.

 

Per tots aquests motius, la figura de Lluís Llobet és indispensable per entendre tot el procés de recuperació i restauració del conjunt de Dalt Vila, caracteritzant-se com una persona compromesa amb la cultura i el patrimoni d’aquesta ciutat. Motius que el van fer mereixedor de la Medalla d’Or de la Ciutat l’any 2012.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa volem expressar el dolor per aquesta pèrdua, i enviar el condol a la família i amics.