Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Juan UsléJuan Uslé, un dels artistes espanyols més internacionals, exposa per primera vegada al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa amb un recull panoràmic de les seves obres que s’inaugura el 7 de juny a la Sala d’Armes i es podrà visitar fins a finals d’octubre.

La Sala d’Armes del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) acull el proper divendres, 7 de juny a les 20 hores la inauguració de l’exposició ‘Notes on SQR’, un recull de 34 obres de Juan Uslé (Santander, 1954) entre els anys 2011 i 2018 que és la primera ocasió per veure a Eivissa peces d’un dels artistes espanyols amb més projecció internacional dins l’art contemporani. La mostra es podrà visitar fins el 31 d’octubre al MACE.

Uslé viu i treballa a cavall entre Espanya i Nova York des de 1987 i és considerat un referent generacional amb una obra que abarca més de quatre dècades. La seva pintura s’emmarca en el que s’anomena abstracció lírica, posterior al minimalisme. Supera els límits de l’il·lusionisme i el metafòric per fer una representació sintètica i substancial de la realitat.

A través de la memòria i la fotografia, que fa servir com a registre de les seves vivències, l’artista proposa una evocació de la seva vida fent una deconstrucció de qualsevol referent figuratiu i atorgant tota l’importància a l’aspecte pictòric i cromàtic.

Les primeres obres amb el títol genèric d’SQR (‘Soñé que revelabas’) sorgeixen el 2003. Els 34 dibuixos que s’exposen al MACE es consideren obres autònomes però també proves per a posteriors pintures de gran format. Uslé ha organitzat aquestes obres en grups anomenats ‘Carbón y Maculares’, ‘Sintaxis’, ‘Trama’, ‘Tapes/Freus’, ‘Islas’, ‘Salinas’ i ‘Luz’ i estan fets en pintura acrílica i, en ocasions, cinta adhesiva i papers sobre cartolina.

Entre les últimes exposicions del creador hi ha ‘Darki Light’ al Kuntsmuseum de Bonn o ‘Luz Oscura’ al Centro Galego de Arte Contemporánea de Santiago de Compostela, totes dues el 2014. Va participar el 1992 al Documenta 9 de Kassel i el 2005 a la Bienal de Venècia, a més de rebre el 2002 el Premi Nacional de las Arts Plàstiques, el que el consolida com un dels artistes més importants de l’actualitat. La seva obra es troba a diverses col·leccions públiques i privades.