Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cupó ONCELa ONCE dedica un cupó a Eivissa del que se’n imprimiran més de cinc milions i mig de còpies que sortirà a la venda el dia de l’aniversari de la inclusió de la ciutat a la llista del Patrimoni Mundial

La Organització Nacional de Cecs (ONCE) il·lustrarà el seu cupó del proper 4 de desembre de 2019 amb una fotografia d’Eivissa, una imatge amb la que se suma a les commemoracions del 20 aniversari de la declaració dels barris de la Marina i Dalt Vila com a Patrimoni Mundial. Precisament, la data en que s’emetrà el cupó, del que se’n faran més de reproduccions, coincideix amb la data en que la Unesco va prendre la decisió, al seu plenari de 1999, com s’ha destacat en la presentació del disseny d’aquest cupó, que s’ha fet aquest matí a la plaça des Martel, a la que han acudit l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, i els representants d’ONCE a Balears i les Pitiüses.

Rafa Ruiz ha assenyalat la bona predisposició que s’ha tengut des del govern local cap a les demandes i necessitats del col·lectiu de persones amb alguna deficiència visual i ha recordat la posada en marxa del camí per a invidents, que ara s’està treballant per implantar-lo al barri de Can Misses. Per això ha agraït que l’ONCE opti per portar al seu cupó “la imatge més internacional i reconeixible de la nostra ciutat”.

El delegat territorial de l’ONCE a Balears, Josep Vilaseca, ha posat en valor la col·laboració que ha mantingut aquests anys amb l’Ajuntament d’Eivissa. Ha recordat que a la ciutat es va instal·lar “una de les primeres casetes de nou disseny”, més sostenibles i accessibles, com ha recordat Vilaseca. “Ara rematem aquesta bona predisposició” amb un cupó del que ha destacat que se’n faran més de 5,5 milions de reproduccions.

Per la seva banda, el director de l’organització d’invidents a Eivissa i Formentera, Mariano Torres, ha destacat la coincidència de la data del cupó amb la de la declaració d’Eivissa, la Necròpolis de Puig des Molins, el jaciment de sa Caleta i les praderes de posidònia.

A la presentació del cupó també ha acudit la consellera territorial de l’ONCE a les illes, Patricia Macias, que ha ressenyat la important contribució que suposa comprar el cupó per a finançar iniciatives com la formació als infants amb dèficit visual o l’adaptació del lloc de feina a persones invidents. Per això ha agraït “la fidelitat dels eivissencs als nostres productes.